POLGÁRNÉ KATALIN BÖJTI FINOMSÁGAI

Betétnek lehet adni hozzá pirított kenyérkockát, (böjtben, vagy vegetáriánusoknak), lazaccsíkot, füstölt sajtot... /vagy a bőjtön kívüli időben a Polgár Pince szerint pirított mangalicasonka szirmot./

1 db csontos csirkemell.2-3 k olaj1 kisebb fej hagyma1 cikk fokhagyma1 db sárgarépa1 db petrezselyem gyökér½ zeller1 k mustár1 dl tejföl1 tk lisztsó, bors, petrezselyem zöld, tárkony izlés szerintA csirkemellett fejtsük le a csontról.Az olajon tegyük fel pirítani az apró kockára vágott sárgarépát.Amikor már kissé lekaramellizálódott, mehet hozzá a...

5 db közepes burgonya1 db baérlevél1 db kisebb hagyma1 c fokhagyma1 dl tejföl2 ek olaj1 tk vaj1kk ő pirosparikasó, bors, tárkonyA megtisztított apró kockákra vágott burgonyát tegyük fek főni kb 1liter sós vízben a babérlevéllel.Főzzük addig, amíg puha nemlesz a burgonya. Köben az apróra vágottt hagymát és fokhagymát dinszteljük meg az olajon.Tegyük...

1 db közebes burgonya2 ek olaj1 tkvaj1 dl tejszín1 dl tejfölsó, bors ízlésszerintA megmosott medvehagymát vágjuk fel és dinszetljük meg a vajas olajon.Sózzuk, borsozzuk adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott burgonyát,adjunk hozzá szük 1 liter izet és főzzük puhára.Amikor már puha a burgonya is, mixeljük el a levesünket adjuk hozzá a tejszínt és a...