POLGÁRNÉ KATALIN BÖJTI FINOMSÁGAI

5 db közepes burgonya1 db baérlevél1 db kisebb hagyma1 c fokhagyma1 dl tejföl2 ek olaj1 tk vaj1kk ő pirosparikasó, bors, tárkonyA megtisztított apró kockákra vágott burgonyát tegyük fek főni kb 1liter sós vízben a babérlevéllel.Főzzük addig, amíg puha nemlesz a burgonya. Köben az apróra vágottt hagymát és fokhagymát dinszteljük meg az olajon.Tegyük...

1 db közebes burgonya2 ek olaj1 tkvaj1 dl tejszín1 dl tejfölsó, bors ízlésszerintA megmosott medvehagymát vágjuk fel és dinszetljük meg a vajas olajon.Sózzuk, borsozzuk adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott burgonyát,adjunk hozzá szük 1 liter izet és főzzük puhára.Amikor már puha a burgonya is, mixeljük el a levesünket adjuk hozzá a tejszínt és a...

3 kanál olajon halvány zsemleszínű rántást készítünk, megsózzuk. A lángról levéve belekeverjük a picit előre pirított, friss, reszelt tormát vagy az ecetes üveges tormát, kb. 1 evőkanál / fő, ízlés szerint bővíthető.

A lencsét válogassuk ki és mossuk át, ha kell több vízből is, majd áztassuk be vagy előző este, vagy mindjárt reggel.