HISTORIA DOMUS

Parókusunk, Zajácz Gábor meghívására, 2018. szeptember 16-án Bodogán László atya pappá szentelésének 25. évfordulóját a pécsi hívekkel együtt ünnepelte. Bodogán atya szolgálatának 25 évéből 18-at a Pécsi Görögkatolikus Parókián töltött, így az ünneplés ebből a szempontból is meghatározó, a jelenlévőkben sok közös élményt, emléket ébresztő, felidéző...

Szeptember 23-án, vasárnap szokott rend szerint lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia
18:00 VecsernyeEzen a napon az Ars Sacra fesztivál keretében 17 órai kezdettel bepillantást nyerhetnek az érdeklődők templomunkban a keleti lelkiségbe.
Szombaton 22-én Siófokon az Ars Sacra fesztivál keretében Szent Liturgiát mutatunk be és előadás...

Egy parókia életében mindig meghatározó lelki élmény, ha közössége jelen lehet egy-egy máriapócsi búcsún. Hatványozottan igaz ez egy olyan egyházközségre, ami az ország másik felében található, s komoly erőfeszítések árán tud csak eljutni kegyhelyünkre.

Pénteken 18 órakor Szent Liturgiát mutatunk be Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén,

A Pécsi Görögkatolikus Parókia a nyári szünetben 8 hetes napközis tábort tartott, hogy a Családok Évének szellemiségében e módon segítse azokat a családokat, akiknek nehézséget okoz gyermekük megfelelő elhelyezése az óvodai és iskolai szünetben.

Szántai Miklós atya, a Pécsi Görög Katolikus Szórvány Egyházközség első parókusa volt. Az alábbi visszaemlékezést 2002. március 11-én mondta magnóra. A leírt szöveg gondolatmenete időnként akadozó, mert készületlenül, váratlan kérésre mesélte el. Igyekeztem a tartalmi hűséget megőrizni, a történeteknek a lényegét megragadni.