HISTORIA DOMUS

Vízkereszt ünnepéhez kötödően, különleges szertartáson vehettek részt a pécsi görögkatolikus parókia hívei, ugyanis immár a második esztendőben hagyományteremtő jelleggel megáldatott a város forrása.

Az adventi felkészülés jegyében, a Karácsony misztériumára való ráhangolódást segítve Zajácz Gábor görögkatolikus parókus úr koncertet szervezett december 16-ra, a Xavéri Szent Ferenc templomba.

"Mire Márton megérkezett, minden must már borrá érett" - tartja a régi mondás, ezért Szent Márton napján töltöttek először az újborból, s a gazdák sokszor ezen a napon kérték az Isten áldását boraikra, ezen hagyományt ápolva újborszentelést tartottak 2019. november 9-én a villányi Polgár Bortrezorban.

A Karácsonyt megelőző készületi időszak november 15-én kezdődik; illik, hogy az ünnep előtt az Isten háza is ékesebben ragyogjon, ezért egyházközségünk tagjai közül jópáran november 9-én, szombaton kedves templomunk kitakarítására gyűltünk össze.

2019. szeptember 20-án Máriagyűdön a Szent Lőrinc Gondozóotthon munkatársai számára tartottam elmélkedést az intézmény munkatársai számára szervezett lelkinap alkalmából. Ezúton is szeretném örömömet kifejezni, nagyon mély és hivatásuk iránt elkötelezett emberekkel találkozhattam.

Örömmel és szeretettel számolok be arról, hogy 2019. szeptember 17-én, csütörtökön a Janus Pannonius Néprajzi Múzeum meghívására az Ars Sacra Fesztivál országos programsorozatának keretében parókiánk Xavéri Szent Ferenc kórusának öröméneke valódi dicsőítő ének volt.

2019. szeptember elsején áldásban részesültek templomunkban óvodásaink, iskolásaink, pedagógusaink. Adja meg a Jóisten, hogy munkájukat az Ő dicsőségére sikeresen megkezdjék és sikerrel teljesítsék segítségével feladataikat.