HISTORIA DOMUS

Vízkereszt ünnepéhez kötödően, különleges szertartáson vehettek részt a pécsi görögkatolikus parókia hívei, ugyanis immár a második esztendőben hagyományteremtő jelleggel megáldatott a város forrása.

Az adventi felkészülés jegyében, a Karácsony misztériumára való ráhangolódást segítve Zajácz Gábor görögkatolikus parókus úr koncertet szervezett december 16-ra, a Xavéri Szent Ferenc templomba.

"Mire Márton megérkezett, minden must már borrá érett" - tartja a régi mondás, ezért Szent Márton napján töltöttek először az újborból, s a gazdák sokszor ezen a napon kérték az Isten áldását boraikra, ezen hagyományt ápolva újborszentelést tartottak 2019. november 9-én a villányi Polgár Bortrezorban.

A Karácsonyt megelőző készületi időszak november 15-én kezdődik; illik, hogy az ünnep előtt az Isten háza is ékesebben ragyogjon, ezért egyházközségünk tagjai közül jópáran november 9-én, szombaton kedves templomunk kitakarítására gyűltünk össze.

2019. szeptember 20-án Máriagyűdön a Szent Lőrinc Gondozóotthon munkatársai számára tartottam elmélkedést az intézmény munkatársai számára szervezett lelkinap alkalmából. Ezúton is szeretném örömömet kifejezni, nagyon mély és hivatásuk iránt elkötelezett emberekkel találkozhattam.