Medvehagyma krémleves, babfőzelék zöldség fasírttal

2020.03.31

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók

  • 1 maréknyi medvehagyma
  • 1 db közebes burgonya
  • 2 ek olaj
  • 1 tkvaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • só, bors ízlésszerint
  • A megmosott medvehagymát vágjuk fel és dinszetljük meg a vajas olajon.
  • Sózzuk, borsozzuk adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott burgonyát,
  • adjunk hozzá szük 1 liter izet és főzzük puhára.
  • Amikor már puha a burgonya is, mixeljük el a levesünket adjuk hozzá a tejszínt és a tejfölt.
  • Engedjük forrni egy rövid idei (1 perc) és már tálalhatjuk is.
  • Kínálhatjuk pirított zsemlemorzsával, reszelt sajttal, vagy bármilyen tojással.

Babfőzelék zöldség fasírttal

Hozzávalók

  • 1 kisebb doboz babkonzerv (Chilis bab)
  • 2 ek olaj
  • 1 tk liszt
  • 1 cik fokhagyma
  • só, bors

Pirítsuk világos színűre a lisztet az olajon.

Öntsük rá a kis doboz chilis babot, rottyantsunk rajta egyet, ha tül sűrű hígítsuk egy kevés vízzel.

Ezzel kész is a gyors babfőzelékünk. Tálalhatjuk tejföllel, citromlében pácolt lilahagymával.

Zöldségfasírt

Hozzávalók

  • 1 db petrezselyem,
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya,
  • fél marék medvehagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 ek liszt
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • ½ szelet kenyér
  • 3-4 dkg reszelt sajt
  • olaj a sütéshez
  • só, bors, ő kömény,

A zöldségeket kevés fűszeres lében pároljuk fépuhára.

Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg, adjuk a zödségekhez.

Tegyük hozzá a tojást, a medvehagymát és mixeljük rusztikusra.

Adjuk hozzá a beáztatott , elmorzsolt kenyeret, a zsemlemorzsát, a lisztet

és a darált sajtott, lehet közte néhány darabka is.

Keverjük jól össze, formázzuk meg és kevés olajon süssük ki a fasírtgolyókat.

Tálaljuk a babfőzelékkel.

Jó étvágyat kívánok!

A mai ebédhez a Fűszeres Kadarkánkból javaslok 1-2 pohárkával.

Kedves egészségetekre!!!

Polgár Katalin