Medvehagyma krémleves, babfőzelék zöldség fasírttal
Medvehagyma krémleves
Hozzávalók
- 1 maréknyi medvehagyma
- 1 db közebes burgonya
- 2 ek olaj
- 1 tkvaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- só, bors ízlésszerint
- A megmosott medvehagymát vágjuk fel és dinszetljük meg a vajas olajon.
- Sózzuk, borsozzuk adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott burgonyát,
- adjunk hozzá szük 1 liter izet és főzzük puhára.
- Amikor már puha a burgonya is, mixeljük el a levesünket adjuk hozzá a tejszínt és a tejfölt.
- Engedjük forrni egy rövid idei (1 perc) és már tálalhatjuk is.
- Kínálhatjuk pirított zsemlemorzsával, reszelt sajttal, vagy bármilyen tojással.
Babfőzelék zöldség fasírttal
Hozzávalók
- 1 kisebb doboz babkonzerv (Chilis bab)
- 2 ek olaj
- 1 tk liszt
- 1 cik fokhagyma
- só, bors
Pirítsuk világos színűre a lisztet az olajon.
Öntsük rá a kis doboz chilis babot, rottyantsunk rajta egyet, ha tül sűrű hígítsuk egy kevés vízzel.
Ezzel kész is a gyors babfőzelékünk. Tálalhatjuk tejföllel, citromlében pácolt lilahagymával.
Zöldségfasírt
Hozzávalók
- 1 db petrezselyem,
- 1 db sárgarépa
- 1 db burgonya,
- fél marék medvehagyma
- 1 db tojás
- 2 ek olaj
- 1 kisebb hagyma
- 1 ek liszt
- 1-2 ek zsemlemorzsa
- ½ szelet kenyér
- 3-4 dkg reszelt sajt
- olaj a sütéshez
- só, bors, ő kömény,
A zöldségeket kevés fűszeres lében pároljuk fépuhára.
Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg, adjuk a zödségekhez.
Tegyük hozzá a tojást, a medvehagymát és mixeljük rusztikusra.
Adjuk hozzá a beáztatott , elmorzsolt kenyeret, a zsemlemorzsát, a lisztet
és a darált sajtott, lehet közte néhány darabka is.
Keverjük jól össze, formázzuk meg és kevés olajon süssük ki a fasírtgolyókat.
Tálaljuk a babfőzelékkel.
Jó étvágyat kívánok!
A mai ebédhez a Fűszeres Kadarkánkból javaslok 1-2 pohárkával.
Kedves egészségetekre!!!
Polgár Katalin