Pontyhalászlé és savanyú káposztás tészta

2020.04.10

Pontyhalászlé

Hozzávalók

  • 1 db ponty,
  • 1 nagy fej vöröshagyma, ha lehet akkor ledarálva.
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 1-1db paprika és paradicsom
  • 2 ekőpirospaprika
  • A halat megpucoljuk és feldaraboljuk. Megszórjuk 1 ek sóval, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  • Egy nagyobb fazékban feltesszük 1,5 liter vízben az apróra vágott, vagy még jobb, ha ledarált vöröshagymát és a hal fejét. Megszórjuk kevés sóval, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, a és lobogtatva főzzük kb 30 percig. Ezt követően adjuk hozzák a befűszerezett haldarabokat. Erős tűzön még 10-15 percig főzzük.

Ezt a halászlé receptet a Baracsi Halászcsárda egykori szakácsnőjétől tanultam.
"Csak semmi fakszni" Mondta Liza mama.

Savanyú káposztás tészta

Hozzávalók

  • 20-25 dkg száraz tészta, nagykocka
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 db nagy hagyma
  • 2-3 kanál olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • Főzzük ki a tésztánkat bőséges sós vízben és szedjük ki egy tálba.
  • Locsoljuk meg az olajjal, sózzuk és borsozzuk meg frissen őrölt borssal.
  • Tegyük hozzá az apróra vágott hagymát és savanyú káposztát.
  • Keverjük el alaposan, ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis olajat.
  • Aki szereti megszórhatja a tányéron lévő ételt pici piros paprikával is!
  • / Remek és egészséges böjti vagy vega étel, de húsok mellé is kitűnő köret/

Jó étvágyat kívánok!

A mai ebédünkhöz a Polgár Pincészet Fűszeres Kadarkáját javaslom!

Kedves egészségükre!

Polgár Katalin