Pontyhalászlé és savanyú káposztás tészta
2020.04.10
Pontyhalászlé
Hozzávalók
- 1 db ponty,
- 1 nagy fej vöröshagyma, ha lehet akkor ledarálva.
- 2 cikk fokhagyma,
- 1-1db paprika és paradicsom
- 2 ekőpirospaprika
- A halat megpucoljuk és feldaraboljuk. Megszórjuk 1 ek sóval, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
- Egy nagyobb fazékban feltesszük 1,5 liter vízben az apróra vágott, vagy még jobb, ha ledarált vöröshagymát és a hal fejét. Megszórjuk kevés sóval, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, a és lobogtatva főzzük kb 30 percig. Ezt követően adjuk hozzák a befűszerezett haldarabokat. Erős tűzön még 10-15 percig főzzük.
Ezt a halászlé receptet a Baracsi Halászcsárda egykori szakácsnőjétől tanultam.
"Csak semmi fakszni" Mondta Liza mama.
Savanyú káposztás tészta
Hozzávalók
- 20-25 dkg száraz tészta, nagykocka
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 db nagy hagyma
- 2-3 kanál olaj
- só, bors ízlés szerint
- Főzzük ki a tésztánkat bőséges sós vízben és szedjük ki egy tálba.
- Locsoljuk meg az olajjal, sózzuk és borsozzuk meg frissen őrölt borssal.
- Tegyük hozzá az apróra vágott hagymát és savanyú káposztát.
- Keverjük el alaposan, ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis olajat.
- Aki szereti megszórhatja a tányéron lévő ételt pici piros paprikával is!
- / Remek és egészséges böjti vagy vega étel, de húsok mellé is kitűnő köret/
Jó étvágyat kívánok!
A mai ebédünkhöz a Polgár Pincészet Fűszeres Kadarkáját javaslom!
Kedves egészségükre!
Polgár Katalin