Első áldozás és Családi Nap

2020.09.14

2020. szeptember 13-a kedves ünnepnap a Pécsi Görögkatolikus Parókia életében. Két kislány M. Manna és Z. Luca hosszas, kitartó és szorgalmas készület után először járult az Úr Jézus valóságos testéhez és valóságos véréhez.

Mindannyian épültünk a lányok izgalmas várakozásán, felkészülésén és hálaadásán. A lányok az ünnepi Szent Liturgia keretében megújították keresztségi fogadalmukat, versbe szedve megosztották velünk készületüket, várakozásukat, hitvallást tettek, szülői áldásban részesültek, köszönetet mondtak az őket életük ezen jelentős eseményéhez kísérőknek: szüleiknek, pedagógusaiknak, Parókus atyának.

Szinte egy nagy családként voltunk jelen a szép ünnepen, az elsőáldozókkal, szüleikkel, a templom közösségéből jól ismert családokkal, a gyermekek tanítóival, hitoktatóival együtt akik a jó szó, az elméleti tudás mellett személyes életpéldájukkal is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a lányok nem csupán "elsőáldozók lettek", hanem szívükben őszinte vágyakozással és szent izgalommal készültek arra, hogy méltó módon fogadják lelkükbe az Úr Jézust.

A közösség szép ünnepe volt ez, azé a közösségé, akik megtartó erőként továbbra is jelen lesz a kislányok életében.

Az ünnepi Liturgia után a Közösségi Ház ligetes udvarán jóízű ebéd mellett kötetlen beszélgetéssel folytatódott ez az emlékezetes nap.