HISTORIA DOMUS

Egyházmegyénkben immár második alkalommal került megrendezésre a férfiak zarándoklata, ami idén ősszel - október 27-én szombaton - a festői szépségű Kelet-Mecsekben a Pécsi Görögkatolikus Parókia szervezésében valósult meg.

Idén 11. alkalommal, 2018. október 12-14. között került megrendezésre a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció, amiből mi is igyekeztünk kivenni a részünk a pécsi Leöwey Klára Gimnázium kilencedikes és tizedikes diákjainak a segítségével.

Dr. Gárdonyi Máté plébános atya meghívására 2018. szeptember 22-én Siófok-Balatonkilitin Szent Liturgián vehettünk részt, amelyet egyházközségünk parókusa, Zajácz Gábor atya végzett, a diakónusi szolgálatot pedig Troszt Máté látta el. Gábor atya homíliájában az apostolok hitét emelte ki, akik Jézus szavára mindenüket otthagyták.

Parókusunk, Zajácz Gábor meghívására, 2018. szeptember 16-án Bodogán László atya pappá szentelésének 25. évfordulóját a pécsi hívekkel együtt ünnepelte. Bodogán atya szolgálatának 25 évéből 18-at a Pécsi Görögkatolikus Parókián töltött, így az ünneplés ebből a szempontból is meghatározó, a jelenlévőkben sok közös élményt, emléket ébresztő, felidéző...

Szeptember 23-án, vasárnap szokott rend szerint lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia
18:00 VecsernyeEzen a napon az Ars Sacra fesztivál keretében 17 órai kezdettel bepillantást nyerhetnek az érdeklődők templomunkban a keleti lelkiségbe.
Szombaton 22-én Siófokon az Ars Sacra fesztivál keretében Szent Liturgiát mutatunk be és előadás...

Egy parókia életében mindig meghatározó lelki élmény, ha közössége jelen lehet egy-egy máriapócsi búcsún. Hatványozottan igaz ez egy olyan egyházközségre, ami az ország másik felében található, s komoly erőfeszítések árán tud csak eljutni kegyhelyünkre.

Pénteken 18 órakor Szent Liturgiát mutatunk be Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén,