HISTORIA DOMUS

2019. június 9-én rendhagyó Liturgián vehettek részt a Pécsi Görögkatolikus Egyházmegye tagjai. A 10:00 órai kezdettel kezdődő Pünkösdi ünnepi Szent Liturgia egy különben is különleges, szép szertartás, melyet a hívek nagy izgalommal vártak. A várakozásoknak megfelelően gyönyörű liturgián vehettünk részt, amelynek kettő extra eseménye is volt: a...

2019. május 25-én, Hajdúdorogra hívta a görögkatolikus parókiák képviselőit és családjaikat Érsek atya azzal a szándékkal, hogy hitünkben megerősítsen minket, felkészítsen a 2020-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, továbbá, hogy az előadásokon hallottakat otthon közösségünkkel megosszuk és támogassuk a Parókus atyák...

Hogy küldje le e gyermekekre a bölcsesség s az értelem Lelkét, nyissa meg elméjüket s ajkukat, világosítsa meg szívüket a jó tanítások befogadására, könyörögjünk az Úrhoz. (Szertartásunkból)

A Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezése alapján 5 évente meg kell újítani a katolikus egyházközségek képviselőtestületi tanácsát. Parókiánkon ez most vált aktuálissá, mivel 2014. március 3-án történt ez meg legutóbb.

Szombaton, 2018. március 23-án tartották meg a Hajdúdorogi Főegyházmegye hittanversenyét. Fiataljaink a 7-8. osztályos egyházi iskolákban tanulók csoportjában mérték fel hitükről való tudásukat. Az idei hittanverseny témája a jövő évben megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus volt.

Március 23-án, szombat délelőtt a közösségi házunk kertjét kezdtük meg felkészíteni a tavaszi időszakra, hogy még otthonosabb legyen számunkra, még inkább sajátunknak érezhessük. A meghirdetett eseményre öten vettek részt, akik lelkes munkájukkal megmutatták azt, hogy egy kisebb összefogásnak is milyen nagy ereje van.

A pécsi papság féléves, tavaszi találkozójának a helyszínt - nagy örömünkre - most a görögkatolikus parókiánk biztosította. A napot a délelőtti napközi imaóra elimádkozásával kezdtük, majd parókusunk, Gábor atya bemutatta a papoknak a görögkatolikus templomunkat és nagyböjti bizánci sajátságainkat.