HISTORIA DOMUS

2019. szeptember 20-án Máriagyűdön a Szent Lőrinc Gondozóotthon munkatársai számára tartottam elmélkedést az intézmény munkatársai számára szervezett lelkinap alkalmából. Ezúton is szeretném örömömet kifejezni, nagyon mély és hivatásuk iránt elkötelezett emberekkel találkozhattam.

Örömmel és szeretettel számolok be arról, hogy 2019. szeptember 17-én, csütörtökön a Janus Pannonius Néprajzi Múzeum meghívására az Ars Sacra Fesztivál országos programsorozatának keretében parókiánk Xavéri Szent Ferenc kórusának öröméneke valódi dicsőítő ének volt.

2019. szeptember elsején áldásban részesültek templomunkban óvodásaink, iskolásaink, pedagógusaink. Adja meg a Jóisten, hogy munkájukat az Ő dicsőségére sikeresen megkezdjék és sikerrel teljesítsék segítségével feladataikat.

A nyári tábor napirendje rugalmasan alkalmazkodik a gyerekek igényeihez, az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével. Vegyes korosztályú csoportok jellemzőek. Minden korosztály számára érdekes és izgalmas programokkal készülünk: kültéri (csapatjátékok, ügyességi feladatok, labdajátékok, népi játékok) és beltéri (csocsó, pingpong,...

A Miskolc-Diósgyőri Görögkatolikus Egyházközség tagjaiként rendszeresen járunk a Lisieuxi Kis Szent Teréz templomba. Itt szereztünk tudomást Papp András atyától arról a lehetőségről, hogy egy pályázatnak köszönhetően táborozáson vehetünk részt Pécsett.

Ebben az esztendőben kapcsolódtam be a Tudásolimpia elnevezésű görögkatolikus levelezős versenybe matematika, magyar nyelv és irodalom, angol nyelv tárgyakból. Jövőre tervezem a biológia és kémia tárgyakból való nevezést is.

2019. június 9-én rendhagyó Liturgián vehettek részt a Pécsi Görögkatolikus Egyházmegye tagjai. A 10:00 órai kezdettel kezdődő Pünkösdi ünnepi Szent Liturgia egy különben is különleges, szép szertartás, melyet a hívek nagy izgalommal vártak. A várakozásoknak megfelelően gyönyörű liturgián vehettünk részt, amelynek kettő extra eseménye is volt: a...

2019. május 25-én, Hajdúdorogra hívta a görögkatolikus parókiák képviselőit és családjaikat Érsek atya azzal a szándékkal, hogy hitünkben megerősítsen minket, felkészítsen a 2020-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, továbbá, hogy az előadásokon hallottakat otthon közösségünkkel megosszuk és támogassuk a Parókus atyák...