HISTORIA DOMUS

A Karácsonyt megelőző készületi időszak november 15-én kezdődik; illik, hogy az ünnep előtt az Isten háza is ékesebben ragyogjon, ezért egyházközségünk tagjai közül jópáran november 9-én, szombaton kedves templomunk kitakarítására gyűltünk össze.

"Mire Márton megérkezett, minden must már borrá érett" - tartja a régi mondás, ezért Szent Márton napján töltöttek először az újborból, s a gazdák sokszor ezen a napon kérték az Isten áldását boraikra, ezen hagyományt ápolva újborszentelést tartottak 2019. november 9-én a villányi Polgár Bortrezorban.

Örömmel és szeretettel számolok be arról, hogy 2019. szeptember 17-én, csütörtökön a Janus Pannonius Néprajzi Múzeum meghívására az Ars Sacra Fesztivál országos programsorozatának keretében parókiánk Xavéri Szent Ferenc kórusának öröméneke valódi dicsőítő ének volt.

2019. szeptember 20-án Máriagyűdön a Szent Lőrinc Gondozóotthon munkatársai számára tartottam elmélkedést az intézmény munkatársai számára szervezett lelkinap alkalmából. Ezúton is szeretném örömömet kifejezni, nagyon mély és hivatásuk iránt elkötelezett emberekkel találkozhattam.

2019. szeptember elsején áldásban részesültek templomunkban óvodásaink, iskolásaink, pedagógusaink. Adja meg a Jóisten, hogy munkájukat az Ő dicsőségére sikeresen megkezdjék és sikerrel teljesítsék segítségével feladataikat.

A nyári tábor napirendje rugalmasan alkalmazkodik a gyerekek igényeihez, az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével. Vegyes korosztályú csoportok jellemzőek. Minden korosztály számára érdekes és izgalmas programokkal készülünk: kültéri (csapatjátékok, ügyességi feladatok, labdajátékok, népi játékok) és beltéri (csocsó, pingpong,...