Egyházi évindító Családi Nap a Pécsi Görögkartolikus Parókián

2019.09.30

2019. szeptember 29-én Szent Liturgián, azt követően pedig közös együttléten vettek részt egyházközségünk tagjai.

A program egy sűrű hétvége lezárásaként valósult meg, hiszen ebben az esztendőben városunk adott otthont a KATTÁRS -nak, melyen egyházközségünk sátorában is megismerhették a látogatók a Pécsi Görögkatolikus Parókia társadalmi szerepvállalását mind a házi segítségnyújtás, mind a nyári és mostmár mondhatjuk iskolai szünidőkre eső napközbeni, játékos gyermekfelügylet vonatkozásában.

Liturgiát követően a Közösségi Házban közös ebéden vettünk részt, mely babgulyás volt és a kedves Testvérek finomabbnál finomabb süteményei.

Ebédet követően Girán János osztotta meg a hallgatósággal 2019. május 25-én Hajdúdorogon a Metropóliai Családi Napon hallottakat. Ezt követően Orova Csaba és Bodnár Boglárka osztotta meg a jelenlevőkkel ugyanezen a napról a beszámolóját és személyes tapasztalataikat a kisdedek áldoztatása kapcsán, amelyet három esztendős Csabika által élnek meg.

Az Ő előadásuk témáját zárta Gábor atya pár mondatos gyakorlati tapasztalata.

Ezt követően Bornemissza Ágnes Veszteség feldolgozása a családok életében című gyászfolyamatot bemutató előadását hallgattuk meg.

Isten áldása kísérte a mai napunkat, mely az időjárás napsütésesre fordultán át, az örömteli találkozásokon keresztül a mély beszélgetésekig, az összefogás erejének tapasztalatával egy szép, eseménydús hétvége méltó lezárása volt.

Z.A.