Ez volt az a nap, melyet az Úr szerzett!

2019.12.02

A Pécsi Görögkatolikus Parókia hetek óta külsőleg, belsőleg készült 2019. december 1. napján 11 órától megrendezésre kerülő templombúcsújára.

A Szent Liturgiánk ünnepi Liturgiájának szónoka és főcelebránsa: Dr. Janka Ferenc kerületi esperes, veszprémi parókus, főiskolai docens, aki idén ünnepli pappá szentelésének 25 éves jubileumát, valamint Troszt Máté debreceni segédlelkész, akinek ez az ünnepi Liturgia egyben első Szent Liturgiája is egyházközségünkben.

Az ünnepet a templom alapos kitakarítása, majd a Xavéri Szent Ferenc Görögkatolikus Közösségi Ház kitakarítása és udvarának rendbetétele előzte meg.

A külső rendrakással párhuzamosan lelki készület is zajlott, melynek csúcspontja az ünnepet megelőző vecsernye volt, melyet Máté atya vezetett és az egyházközség képviselőtestülete szinte egészében jelen volt.

Külön öröm volt, hogy Esperes úrral és feleségével is volt alkalma az ünnep előestéjén találkozni a képviselőtestületnek.

Az ünnep Utrenyével kezdődött, Szent Liturgiával folytatódott, majd közös ebéddel, örömteli találkozásokkal, megerősítő beszélgetésekkel zárult.

Egyházközségünkben korábban 9 hónapig diakónusi szolgálatot ellátó Máté atyával és kedves családjával a várva várt találkozás sok örömet tartogatott, melyet megkoronázott Esperes úr tanítása, majd az ebéd közben elhangzott buzdítása.

Felemelő volt együtt megélni közösségünket, görögkatolikusságunkat.

Köszönjük a Hajdúdorogi Főegyházmegye 2019. évi egyházközségi programjainkhoz nyújtott támogatását, mellyel egységében megerősíti, még inkább összekovácsolja közösségünket.