Hirdetések | 2019. július 7.

2019.07.07

Július 14-én, vasárnap nem a szokott időben lesznek a szertartások:
18:00 Szent Liturgia
Ezen a vasárnapon Czirják János Tamás újszentelt paptestvérünk első Szent Liturgiáján veszünk részt.

Július 13-án, 11:30 órakor a Szentgyermekség nyári tábora keretében a gyermekek templomunkban Liturgián vesznek részt, melyre várjuk szeretettel a kedves Testvéreket is. Liturgia után egy kis fogadáshoz örömmel veszünk aprósüteményt, rágcsálnivalót.

  • November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket ennek meglátogatására!
  • A Pécsi Görögkatolikus Parókia szervezésében több, hétfőtől péntekig tartó turnusokban, játékos gyermekfelügyelet valósul meg, óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára a Pécs, Alajos utca 2/2. szám alatt. A gyermekekkel szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógusok és az Ő munkájukat támogató cserkészek, egyetemi hallgatók foglalkoznak. Költsége 14500 Ft, az ár magában foglalja a napi 3x étkezés költségét. Létszám: max. 20 fő. Korcsoport: óvodás és kisiskolás korú gyermekek. Helyszín: a közösségi házunk. A jelentkezés fogadása folyamatosan, érkezési sorrendben történik. A részvételi szándékot jelezni, érdeklődni a xavertabor@gmail.com e-mail címen lehet.
  • A női zarándoklatot augusztus 24-re tűztük ki. A zarándoklatot a pécsi Szent Flórián bányásztemplomtól a mánfai Árpád-kori templomig tervezzük.
  • A Kórus tagjai számára szeretettel jelzem, hogy július 24-én 18 órai kezdettel kóruspróbát tartunk templomunkban. Az Isten dicsőségére végzett örömének mellett célunk szertartásaink mind mélyebb megélése, a Liturgikus szolgálatok össz-HANGzattanának gyakorlása, továbbá a 2019. szeptember 19-én 17 órától az Ars Sacra Fesztivál keretében a Janus Pannonius Múzeum felkésésére 2019. szeptember 19-én 17 órától a keleti lelkiség dallamvilágából történő ízelítőre való felkészülés. Várjuk a korábbi és a leendő Kórustagokat szeretettel. A próbák gyakoriságát, időpontjait ezen első alkalommal beszéljük meg.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!