Világméretű közös imádság november 24-én

2018.11.22

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága újra világméretű imádságra hív.

A NEK titkársága november 24-ére újabb világméretű imádságot hirdetett meg. A római katolikus templomokban szentségimádást tartanak, mi pedig a görögkatolikus templomainkban, a múltkorihoz hasonló módon a Szentségben Krisztussal való találkozásra fölkészítő előesti föltámadási vecsernyéket végzünk. Mindenkit szeretettel buzdítunk, hogy a hozzá legközelebbi (vagy a szívéhez legközelebbi) templomba menjen el ezen az estén a vecsernyére.

Figyelem! Nem mindenütt 17 órakor kezdődik a szertartás, az illető parókiától kell erre vonatkozó tájékoztatást kérni. Mivel a keleti liturgikus lelkiségbe nem illeszthető bele a szentségimádás, ezért döntöttek úgy a püspök atyák, hogy mivel mi sem szeretnénk kimaradni ebből a közös imádságból, az erre az időre előírt vecsernyével gazdagítsuk katolikus egyházunkat.
Jöjjünk el minél többen erre a sokak által talán nem is ismert ősi szertartásunkra, s buzdítsunk erre másokat is. Elég, ha minden templomba járó még két személyt hoz magával... Persze, lehet többet is.
Arra kérnek még a szervezők, hogy egyénileg is, közösségileg is jelentkezzünk be a https://corpusdomini.iec2020.hu/#/jelentkezes/ címre, hogy valamelyest számon lehessen tartani, hányan is leszünk.

Dicsőítsük együtt az Urat november 24-én (is)!