Szent István rajzpályázat

2017.01.06

A Mária Rádió a Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével rajzpályázatot hirdet általános és középiskolák tanulói számára! 

A Mária Rádió a Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével rajzpályázatot hirdet általános és középiskolák tanulói számára!

A rajzpályázat célja, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító Szent Királyunk személyét, üzenetét fiataljainknak.

A rajzpályázaton minden 6-14 éves általános iskolában tanuló diák, illetve 14-18 éves középiskolai tanuló részt vehet, aki A4 vagy A3 méretű, bármilyen kézi technikával készült pályaművét egy példányban leadja, be küldi a rádió címére, 2017. március 31-ig. A rajzlap hátoldalán szükséges feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, értesítési címét, település nevét és az oktatási intézmény nevét és címét. Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen. Kiállítás készen, akasztási lehetőséggel együtt kérjük az alkotásokat.

Korcsoportok szerinti témák:

- alsó tagozatosok (6-10 évesek):

Mit tudnak már Szent Istvánról?

Szabadon választható rajzok, amelyek Szent István alakjához köthetőek.

- felső tagozatosok (10-14 évesek):

Mit üzen/jelent ma Szent István alakja a fiataloknak?

István intelmei Szent Imre herceghez

Az ország felajánlása Máriának

- középiskolások (14-18 évesek):

Mit üzen/jelent ma Szent István alakja a fiataloknak?

Ha Szent István ma köztünk élne, min változtatna hazánkban?

Az ország felajánlása Máriának

A korcsoportok első három díjazottjainak nyereménye a Keresztény Múzeum, az Esztergomi Bazilika, vagy a Mátyás-templom megtekintése Erdő Péter bíborossal.

A különdíjasok tehetségének továbbfejlesztésében a váci Garay Képzőművészeti Stúdió nyújt támogatást. A közönség is szavazhat majd az általa legjobbnak ítélt alkotásra a Mária Rádió Facebook oldalon.

Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2017 áprilisában kerül sor. A beérkezett pályaművekből kiállítást szervezünk a rádió szerkesztőségében, és további galériákban. A győztes rajzok a Mária Rádió magazinjának címlapján jelennek meg egy éven keresztül.

A rajzpályázat fődíja: kiemelt ülőhely Szent István ünnepén, valamint Erdő Péter bíboros aranykeretben megkapja a rajz eredeti példányát.

Forrás: Mária Rádió, kép: Bérczi Szaniszló

Nyíregyházi Egyházmegye