Paradicsomleves, halas palacsinta
2020.03.26
Paradicsomleves rizzsel
Hozzávalók
- 2ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 liter paradicsomlé
- 1 kisebb hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 2 szál zellerzöld
- 2 ek rizs
- só, bors, szárított v. fris bazsalikom.
- Egy lábasban vagy kisebb fazékban pirítsuk le világos színűre a lisztet az olajon.
- Sózzuk meg, majd öntsük fel a paradicsomlével. Lassútűzön főzzök tovább.
- Tegyük bele a megmostt rizst, a tisztított hagymát, fokhagymát és zellerleveleket.Sózzuk és borsozzuk.
- Ha a rizs megpuhult kész is a levesünk. Ha édesen szeretjük tehetünk bele néhány kanál cukrot, ha sósan, akkor elmaradhat.
- Amennyiben savasnak találnák, csökkenthetjük a savasságát egy késhegynyi szódabikarbónával.
- Ha elkészült, távolítsuk el a levesből a hagymákat és a zellerleveleket.
- Tálaláskor tegyük rá az apróra tépkedett friss bazsalikomot, de ha csak szárított van otthon, akkor szórjuk meg azzal.
- Ki-ki dúsíthatja kevés tejföllel vagy reszelt sajttal.
Tonhalas palacsinta kapros, fokhagymás joghurttal
Hozzávalók
- Palacsintatészta 2 tojásból
- Liszt, hogy közepesen híg legyen a tésztánk
- 3 dl tej vagy szódavíz
- só ízlés szerint
- 2 ek olaj a tésztába
- 2 ek olaj a sütéshez
A 2 db felvert tojáshoz adjunk 8 e. kanál lisztet és annyi tejet vagy szódavizet, hogy kozepesen sűrű legyen a tésztánk, sózzuk meg adjuk hozzá a 2 ekolajat és süssük ki a palacsintákat.
Töltelék
- 1 kis doboz tonhalkonzerv / lehet másféle olajoshal is/
- 1 keményre főtt tojás apróra vágva vady lerezselve
- 1 ek reszelt sajt
- 1 db zöldhagyma, apróra vágva
- 2-3 szálapróra vágott petrezselyem
- 1 tk mustár, só, bors, kapor
Ez tálban törjük össze a halat egy villával, használjuk fel hozzá az olajat is.
- Adjuk hozzá a tojást és a sajtot valamint az apróra vágott zöld ízesítöket és a fűszereket.
- A kisütött palacsintákat töltsük meg a halas krémmel, melegítsük meg, tegyük tányérra és
- öntsük nyakon, vagy adjuk mellé a fokhagymás, kapros kissé meglangyosított joghurtot.
- Díszíthetjük kaporral, zöld petrezselyemmel vagy aki kedveli pár levél rukkolával.
Jó étvágyat kívánok!
A mai ebédhez nem tudok jobban illő bort javasolni a Kadarka Sillerünknél.
Kedves egészségetekre!
Polgár Katalin