Karácsonyi ünnepkörünk

2019.01.02

Szép ünnepkörrel zárták az esztendőt a Pécsi Görögkatolikus Parókiához tartozó hívek.

Karácsonyt megelőzően a lelki készületet kiegészítve adventi koszorú készítéssel és azok parókus atya által a Szent Liturgia végén történő megáldásával készülhettünk az előttünk álló Ünnepre.

Ezen koszorúk önmagukban pusztán tárgyak, ám otthonainkban, a családi ima belsőségességéhez hozzájárulva a karácsonyi készületünk meghatározó elemivé váltak.

Egyházközségünk tagja, aki a Pécsi Hittudományi Főiskola tanára az ökumenizmusról tartott előadásával gondolhattuk át és tisztázhattuk a számunkra sokszor nem teljeskörüen ismert fogalmakat a karácsonyt megelőző bűnbánati időszakra eső Bibliakör alkalmával.

Az ünnep felé haladva gyermekeink is lelkesen készültek a Közösségi Házban mézeskalács sütéssel gyönyörű alkotásokkal leptek meg minket szülőket, megkönnyítve ezzel a szombat délelőtti hasznos elfoglaltsággal a mi (szülők) készületét is.

Közösen öltöztették ünnepi díszbe templomunk karácsonyfáját, Karácsony előestéjén pedig pásztorjátékkal örvendeztették meg egyházközségünk tagjait.

Karácsonykor szívünkben is megszületett a Kisded, valamint egyházközségünkbe is megérkezett Olivér (egy kedves fiatalházas családunk első kisfia) valamint Ábel, akit bár itt Pécsett hordozott szíve alatt Édesanyja, a Gondviselés mégis úgy akarta, hogy egy másik, mienkhez teljesen hasonló kis egyházközséget gazdagítson kedves szüleivel együtt.

Imádságainkban hordozzuk őket.

Az év utolsó napján volt miért hálát adnunk és nagyon családias, meghitt szilvesztert tölthettünk együtt Közösségi Házunkban.

Adja Isten, hogy ezen új esztendőben is megérezzük kicsiny közösségünkben rejlő erőt, valamint, hogy minden összejövetelünkön valóban köztünk van AZ, aki erre ígéretet tett.