Hirdetések 2022.08.28.

2022.08.29

Templomunkban a következő rend szerint lesznek a szertartások:

- Augusztus 29-én, 18 órai kezdettel lesz Szent Liturgia templomunkban (Keresztelő János Fejevétele).

- Ránk következő vasárnap szeptember 4-én, 9:30 órától az Utrenyét imádkozunk, utána 10 órai kezdettel lesz Szent Liturgia templomunkban.

1. Örömmel adom hírül, hogy a az új egyházi évben, szeptember 1. napjától minden hétköznap 18 órától imaórát végzünk, szombatonként 18 órai kezdettel pedig előesti vecsernyét imádkozunk templomunkban, így készülve a jubileumunkra, hiszen 50. esztendős lett Egyházközségünk. Ez a lelki készülettel az Alapítókról is megemlékezünk, imádkozunk Egyházközségünk tagjaiért, családjainkért és Egyházközségünk jövőjéért. Hívom és várom a kedves Testvéreket a közös imádság alkalmaira.

2. Egyházközségi Napunk időpontjának eldöntésében kérem a kedves Testvérek javaslatát:

Szeptember 11. vagy szeptember 18. vasárnap lenne alkalmasabb, illetve akinek van javaslata a közös ebéd, egytálételére vonatkozóan azt is örömmel fogadjuk. E-mail útján is eljuttatható vagy az újságos asztalkán elhelyezett cetlire felírva.

3. A népszámlálási kérdőívet október 1-16. között internetes felületen, október 17-november 20. között számlálóbiztos segítségével november 21-28 között a települési jegyzőknél jelentkezve lehet kitölteni.

Bármelyik formát választjuk, szeretettel és tisztelettel kérem a kedves Testvéreket a "Mi a vallása, felekezete?" kérdésre írjuk be GÖRÖGKATOLIKUS, mert egyéb esetekben a Magyar Katolikus Egyház gyűjtőfogalom ugrik fel. Az, hogy most megvalljuk rítusunkat nem a római katolikus testvéreink ellen irányul, hanem az előttünk álló időszak gazdasági elszámolásainak az alapja lesz, ezért nagyon fontos, hogy hiteles képet kapjanak arról, hogy mennyien vallják magukat görögkatolikusnak, mennyien római katolikusnak és sorolhatnánk a felekezeteket tovább is. 

A héten névnapjukat, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!