Hirdetések | 2020. március 8.

2020.03.09


Kedves Testvérek, szeretettel hirdetem az alábbiakat.

Templomunkban a következő rend szerint lesznek a szertartások:
2020. március 15-én, vasárnap:
9.00 Utrenye
10.00 Szent Liturgia,


Minthogy szükségessé vált, hogy követve az állami és egyházi rendelkezéseket görögkatolikus egyházunkban is megtegyük az óvintézkedéseket, a koronavírus tovább terjedésének lehetőség szerinti megakadályozására a főpásztorok következőket rendelték el: A belépéskor használt szenteltvíz tartót ideiglenesen kivonjuk a forgalomból. Az ikonokat, keresztet, Evangéliumos könyvet mindenki a saját meggyőződése szerint csókolja meg. Nem függesztjük föl ennek gyakorlatát, de egyelőre nem is buzdítjuk rá a híveinket, mindenki a maga felelőssége szerint járjon el. A rendkívüli helyzetre való tekintettel idén a kereszthódoló vasárnapon és az utána következő héten, amíg ki van téve a kereszt, nem tartunk keresztcsókolást! Természetesen ki lesz téve a kereszt, és mindenki a maga lelkiismerete szerint hódolhat előtte. Mint a szentáldozás előtt is hirdettük, az Eucharisztia kiosztásakor gondosan ügyelni kell arra, hogy a kanál ne érintse az áldozó ajkát. Úgy jöjjenek áldozni a kedves hívek, hogy keresztvetés után kezüket a mellükön keresztbe teszik, és fejüket egészen hátrahajtva, szájukat jól kinyitva fogadják a Szentséget. A papnak is fokozottan ügyelnie kell arra, hogy az áldozó az ajkával ne érintse sem a kanalat, sem a kelyhet, sem a kendőt. Ha mégis szükség van a kendő használatára, azt azonnal cserélni kell. Mindenkinek a figyelmét fölhívjuk, hogy az előírt egészségügyi előírásokat minden körülmények között tartsuk be. Ugyanakkor félnünk egyáltalán nem kell. Isten kezében vagyunk. Az ehhez hasonló rendkívüli helyzetben még jobban megerősödhet Isten iránti bizalmunk. Nagyon erősen és buzgón könyörögjünk, hogy kerüljön el bennünket a betegség, és már megbetegedett embertársaink is minél hamarabb gyógyuljanak meg. A rendkívüli helyzet hitünk próbája és megerősítője is lehet. Hiszen "akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik". (Róm 8,28)


  • A Nagyböjt szerdáin és péntekein húsmentes böjtöt ír elő egyházunk.
  • Szerdán, március 11-én 18 órától, Előszenteltek Liturgiáját fogunk végezni, amire szeretettel várunk minden kedves Testvért.
  • Elkészült a Parókia 2019. évi zárszámadása, 2020. évi költségvetése mely szerdáig (03.11.) előre egyeztetett időpontban a parókián megtekinthető.
  • Egyházközségünk képviseletében ismét megméretkőztek egyházi iskolásaink a NEK 2020 jegyében. Egyházközségünk mindkét korosztályban induló csapata dobogós helyen végzett: Vas Sebestyén és Horváth Vince 5-6. osztályos kategóriában első helyezést ért el, Érsek Boglárka, Vas Domonkos és Zajácz Veronika 7-8. osztályos korcsoportban 3. helyezést, így mindkét csapatunk tovább jutott az országos hittanversenyre Máriapócsra, mely március 28-án kerül megrendezésre. Kérem a testvérek háttérimádságát, mind a nagy távolság akadálymentes leküzdése, mind a felkészülés sikere érdekében.
  • Adójuk 1+1%-ával ismét támogathatják a kedves Testvérek a Pécsi Szórvány Közösségért alapítványt valamint a magyar Katolikus Egyházat. Honlapunkon az ehhez szükséges adatok elérhetőek.
  • Egyházközségünk irodája komplett iratszekrény felajánlással gazdagodott, melyet ezúton is köszönünk a Felajánlónak.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!