Hirdetések | 2020. február 23.

2020.02.23

A Nagyböjt folyamán péntekente Előszenteltek Liturgiáját fogunk végezni, amire szeretettel várunk minden kedves Testvért, hogy a böjtöt ezzel is teljesebbé tegyük. Az első alkalom így jövő héten február 28-án lesz 18 órától! Ezen a pénteken kollyba áldás is lesz.

Március 1-jén a 10 órai Szent Liturgia keretében történik betegek kenetének kiszolgáltatása mindazok számára, akik ezt igénylik. 

 • Templomunkban a következő rend szerint lesznek a szertartások:
  2020. március 1-én, vasárnap:
  9.00 Utrenye
  10.00 Szent Liturgia,
  ezen a vasárnapon a Szent Liturgia végén lehetőség lesz a betegek kenetének felvételére.

A betegek szentségének felvételéről a következőket írja a Katolikus Egyház Katekizmusa: A betegek kenete nemcsak a halálveszélyben lévők szentsége. Ezért fölvételére már az az időszak is biztosan alkalmas, amikor a hívő élete betegség vagy öregség miatt kezd veszélybe kerülni. Ha egy beteg, aki fölvette a szentséget, visszanyeri egészségét, újra fölveheti a szentséget, ha ismét súlyosan megbetegszik. Ugyanazon betegségben is meg lehet ismételni, ha rosszabbodik az állapot. Ajánlott fölvenni a betegek kenetét komoly sebészi beavatkozás előtt. Ugyanez a helyzet az időseknél, akiknek az állapota egyre törékenyebbé válik. (KEK 1514-1515)

 • A mai vasárnapon napon Kaposváron is lesz Szent Liturgia 17 órai kezdettel.

 • Holnap kezdődik a Nagyböjt. A böjt első napján, Tiszta Hétfőn szigorú böjti nap lesz, csak növényi eredetű étellel étkezünk. A Nagyböjt szerdáin és péntekein húsmentes böjtöt ír elő egyházunk.
 • Örömmel adunk hálát a szerda délutánért: Kocsis Fülöp érsek atya vecsernyét vezetésével a vecsernyét imádkoztuk közösen templomunkban, majd Érsek atya a közelgő Nagyböjttel kapcsolatban tanította a jelen levőket. Hál'a Istennek szép számban jelen voltunk. A vecsernyét követően nagy élmény volt a Szabadegyetemen elhangzott előadása, mely Egyházunk Eucharisztia tiszteletét mutatta be.
 • Egyházközségünk képviseletében ismét megméretkőznek egyházi iskolásaink a NEK 2020 jegyében zajlik majd a hittanverseny Hajdúdorogon. Kérem a testvérek háttérimádságát, mind a nagy távolság akadálymentes leküzdése, mind a felkészülés sikere érdekében.
 • Adójuk 1+1%-ával ismét támogathatják a kedves Testvérek a Pécsi Szórvány Közösségért alapítványt valamint a magyar Katolikus Egyházat. Honlapunkon az ehhez szükséges adatok elérhetőek.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!