Hirdetések | 2019. szeptember 8.

2019.09.10

Szeptember 15-án, a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia.
Vecsernye templomunkban ezen a vasárnapon nem lesz, mert Kecskemétre vagyok hivatalos templombúcsúba

Szeptember 14-én, 18 órai kezdettel Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén Szent Liturgiát végzünk templomunkban.

 • Nagy szeretettel köszöntjük Tóth Elek atyát és egyben búcsúzunk is tőle. Érsek-metropolita atya szeptember 9. nappal a Szent Bazil Oktatási Központ Fiúkollégiumába disponálta kollégiumi nevelőtanári szolgálatra. Adja Isten, hogy sok szép élményt szerezzen az új szolgálatban és legyen az ott tanuló ifjúság példaképe! Imádkozzunk Elek atyáért, új szolgálati helyén a szolgálat eredményes megkezdéséért!
 • Szeretettel hirdetem, hogy parókiai hittancsoportokat indítunk korosztály szerinti bontásban, így egyéni életkornak megfelelő hitismereti foglalkozásokat tudunk tartani Elek atyával közösen, kérem a gyermekek szüleit jelezzék, hogy melyik délután lenne célszerűszámukra.
 • Szeptember 9-én képviselőtestületi gyűlést tartunk 19 órai kezdettel,melyben az egyházi év kezdetén az előttünk álló félév feladattervezetét és egyéb aktuális témákat beszélnénk meg.
 • Szeptember 10-én 18 órai kezdettel újraindul a Bibliakör az Alajos u.2/2 szám alatti kisteremben.
 • November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket, vendégeiket ennek meglátogatására!
 • A Kórus tagjai számára szeretettel jelzem, hogy szeptember 11-én 18 órai kezdettel kóruspróbát tartunk templomunkban.
 • Nagy örömmel tájékoztatok mindenkit arról, hogy a 2019. szeptember 27-29. között Pécsett kerül megrendezésre a Katolikus Társadalmi Napok, röviden KATTÁRS országos rendezvény. Metropóliánk területéről számos településről érkeznek görögkatolikusok a rendezvényre.
 • 2019. szeptember 29-én a Szent Liturgiát követően egyházi évindító Családi Napot tervezünk a Közösségi Házban közös ebéddel és előadásokkal, melyre szeretettel várjuk és hívjuk a kedves Testvéreket!
  Az egész hétvége nagyon színes és mély programokat tartogat, kérem, már most tervezzük azt, hogy jelenlétünkkel gazdagítjuk a rendezvényt akár szervezetten is.
 • A Katolikus Társadalmi Napok zárásaként, ismét megrendezésre kerül az Egyházmegyei Hangverseny 2019. szeptember 29-én a Kodály Központban, melyre Udvardy György püspök atya szeretettel várja a mi egyházközségünk tagjait is. Szeretettel hívom fel a kedves jelentkezők figyelmét, hogy a hangverseny kezdési időpontja 19:30-ra változott!
 • Szeretettel hirdetem, hogy a Pálos templomban családpasztorációs előadás sorozat indul havi egy péntek estét érintüően, melynek első alkalma 09.13. péntek, 19 óra. Téma: minőségi idő a családban. Szeretettel ajánlom a kedves testvérek figyelmébe ezt az igen értékes, ingyenes programot. Az előadó: Dr. Domján Mihály, családterapeuta, tanácsadó szakpszichológus.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak!- Dicsőség mindörökké!