Hirdetések | 2019. szeptember 22.

2019.09.22

Szeptember 29-én, a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia.

Szent Liturgiát követően egyházi évindító Családi Napra hívjuk és várjuk sok szeretettel a kedves Testvéreket az Alajos u. 2/2. szám alá.

  • Mai napon Kaposváron mutatunk be Szent Liturgiát, így templomunkban ma délután nem lesz vecsernye.
  • Örömmel és szeretettel hirdetem, hogy csütörtökön a Janus Pannonius Néprajzi Múzeum meghívására az Ars Sacra Fesztivál országos programsorozatának keretében parókiánk Xavéri Szent Ferenc kórusának öröméneke valódi dicsőítő ének volt. A jelenlevők betekintést nyerhettek dallamvilágunk gazdagságába, megismerkedhettek a keleti lelkiség kincsestárába, érzékszerveinkkel felfogható valóságaiba. Ezúton is köszönöm a kórus tagjainak kitartásukat, próbákra ajándékozott idejüket, melyek által valamennyien gazdagodtunk. Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy a hallgatóságot is sikerült "megérinteni" a közös imádsággal. Külön köszönetemet fejezem ki a Néprajzi Múzeum vezetőinek, hogy mindezt lehetővé tették.
    November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket, vendégeiket ennek meglátogatására!
  • Szeretettel hirdetem, hogy parókiai hittancsoportokat indítunk október 4-én, pénteken 16:15 órától elsőáldozásra készülő gyermekek számára, 17 órai kezdettel pedig elindul a beavató szentségek felvételére való felkészülés felnőttek számára. Október 6-án, 15 órától kisiskolás és óvodás gyermekek számára lesz játékos hittanóra a parókián.

Nagy örömmel tájékoztatok mindenkit arról, hogy a 2019. szeptember 27-29. között Pécsett kerül megrendezésre a Katolikus Társadalmi Napok, röviden KATTÁRS országos rendezvény. Metropóliánk területéről számos településről érkeznek görögkatolikusok a rendezvényre. Az újságos asztalkára kihelyezett táblázatba kérem iratkozzon fel, akire a rendezvényen számíthatunk, a Parókia sártrában, ami a Széchenyi téren a 7. számú sátor lesz. Pénteken 16 ás 21 óra között és szombaton 9 és 21 óra között óránkénti idősávokban lehet szolgálatot vállalni, mely a házigazda szerepét fedi le a vállalt időtartam alatt. Akár több személynek is fel lehet iratkozni ugyanarra az idősávra. Milyen konkrét feladatot jelent ez? A Látogatókat örömmel fogadni, tanúságot tenni görögkatolikusságunkról esetleg a Pécsi Görögkatolikus Parókia szervezésétől, megalakulásán át a napjainkig tartó eseményeket megosztani. Treer Gabi néninek hála lesz egy kvíz is, amit a Látogatókkal ki lehet tölteni, a gyermekek számára pedig viszünk ikonszínezőt.

  • Mint azt korábban is hirdettük, 2019. szeptember 29-én a Szent Liturgiát követően egyházi évindító Családi Napot tervezünk a Közösségi Házban. Liturgiát követően közös ebédre, majd értékes, Egyházunk jövője szempontjából meghatározó információkat tartalmazó előadásokra és ezt lezárandó Fórumra hívjuk a kedves Testvéreket. Az előadások alatt a gyermekek számára filmvetítés lesz a szomszéd teremben. Az összejövetelre, közös agapéra örömmel fogadunk süteményt, üdítőt.
    Az egész hétvége nagyon színes és mély programokat tartogat, kérem, már most tervezzük azt, hogy jelenlétünkkel gazdagítjuk a rendezvényt akár szervezetten is.
  • Szeretettel hirdetem, hogy szintén ezen a napon, tehát a Családi Napunkat követően, este 19:30 perctől a Katolikus Társadalmi Napok zárásaként, ismét megrendezésre kerül az Egyházmegyei Hangverseny 2019. szeptember 29-én a Kodály Központban, melyre Udvardy György érsek atya szeretettel várja a mi egyházközségünk tagjait is. Szeretettel hívom fel a kedves jelentkezők figyelmét, hogy a hangverseny kezdési időpontja 19:30-ra változott! A hangversenyre igényelt jegyek Liturgia után nálam átvehetők. Kérem, ha valakinek bármi közbejön, ami miatt mégsem tud jelen lenni, jelezze, mert vannak várólistásaink, akik örömmel élnek a lehetőséggel.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak!- Dicsőség mindörökké!