Hirdetések | 2019. november 17.

2019.11.18

November 24-én, az alábbi időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye,
10:00 Szent Liturgia. Ezen a vasárnapon Kaposváron is lesz Szent Liturgia.

Szeretettel hirdetem, hogy november 21-én, csütörtökön 18 órai kezdettel lesz Szent Liturgia Istenszülő templomba vezetésének ünnepén, előtte egy rendezvényen leszek, így szokásostól eltérően kezdődik a Liturgia.

  • Hirdetem a kedves Testvéreknek, hogy 2019. december 1-én, 11 órai kezdettel tartjuk templomunk búcsúünnepét. Az ünnep szónoka és főcelebránsa: Dr. Janka Ferenc kerületi esperes, veszprémi parókus, főiskolai docens, aki idén ezüstmiséjét ünnepli, valamint Troszt Máté debreceni segédlelkész, akinek ez az ünnepi Liturgia egyben primiciája is egyházközségünkben. Szeretettel hívjuk és várjuk erre az ünnepre és az egymással való találkozásra a kedves Testvéreket! A Szent Liturgiát követően közös ebéd lesz a közösségi Házban. A szeretetvendégséghez sütemény felajánlásokat örömmel fogadunk.
  • Szeretettel hirdetem, hogy 2019. november 23-án, szombaton 9 órakor a Közösségi Ház udvarának rendezésére várom a kedves Testvéreket, főként a férfiak számára van ott feladat most. A közelgő búcsú miatt erre most fokozottan szükség van. Kérem, akinek rendelkezésére áll kerti munkaeszközöket, gereblyét, egyéb eszközöket hozzon magával.
  • Hirdetem a kedves Testvéreknek, hogy 2019. november 24-ei perselyadományokban a Szent Erzsébet napi karitász-gyűjtést, melyet továbbítunk a Szentatya szándékára.
  • Szeretettel jelzem, hogy a 2019. november 12. napon a Szociális Munka napján a Pécsi Görögkatolikus Parókia fenntartásában működő Szent Piroska Házi Segítségnyújtó Szolgálat alkalmazásában álló munkatársaink számára tartottunk szakmai napot, melyről a beszámoló honlapunkon elérhető. Ezen az eseményen és a templomunk böjt előtti ékesítésén is jelen volt a Pécs Tv, összeállításuk szintén elérhető egyházközségünk honlapján.
  • Szeretettel hirdetem, hogy november 15-én, pénteken elkezdődött a Karácsony előtti bűnbánati időszak egyházunkban. Jócselekedetekkel, imádsággal és a egyházfegyelmünk szerint a böjt szerdái és péntekei húsmentes napok. Készüljünk Jézus Krisztus születésének ünnepére.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!


Kép forrása: Nyíregyházi Egyházmegye