Hirdetések | 2019. június 9.

2019.06.09

Június 16-án, vasárnap a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Pünkösdi Szent Liturgia

Főtisztelendő Bodogán László atya, nagyra becsült elődöm mutatja be ezen szertartásokat templomunkban, mivel ekkor Máté papszentelésén tervezünk részt venni Debrecenben.

Ma 18 órai kezdettel Vecsernyét végzünk templomunkban.
Holnap, Pünkösdhétfőn 10 órától Szent Liturgiát végzünk.

  • Hálásan köszönjük mindazoknak, akik a tegnapi napon segítettek nekünk az előkészületekben, hogy ez a mai nap ünnepünk szépen alakuljon. Isten fizesse meg bőségesen minden kedves Testvérünk áldozatát! A Liturgia záróáldása után mindenkit szeretettel várunk a családi napra a közösségi házunkban!
  • 2019. június 17-én kezdődik és június 28. napjáig tart az Apostolfejedelmek bűnbánati időszaka. Ennek a böjtnek az az eredete, hogy az apostolok, a Szentlélek leszállása után böjttel erősítették magukat az apostoli munka végzésére.
  • November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket ennek meglátogatására!
  • A Pécsi Görögkatolikus Parókia szervezésében július 1. és augusztus 30. között heti, hétfőtől péntekig tartó turnusokban, játékos gyermekfelügyelet valósul meg, óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára a Pécs, Alajos utca 2/2. szám alatt. A gyermekekkel szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógusok és az Ő munkájukat támogató cserkészek, egyetemi hallgatók foglalkoznak. Költsége 14 ezer Ft, az ár magában foglalja a napi 3x étkezés költségét. Létszám: max. 20 fő. Korcsoport: óvodás és kisiskolás korú gyermekek. Helyszín: a közösségi házunk. A jelentkezés fogadása folyamatosan, érkezési sorrendben történik a táborköltség 50%-ának befizetésével. Előzetesen jelezni a részvételi szándékot, érdeklődni a xavertabor@gmail.com e-mail címen lehet.
  • A női zarándoklatot augusztus 24-re tűztük ki. A zarándoklatot a pécsi Szent Flórián bányásztemplomtól a mánfai Árpád-kori templomig tervezzük.
  • Kérem a Testvérek imádságát Máté atyáért, akinek pappá szentelése 2019. június 16-án Debrecenben lesz és feleségéért, Teodóráért! Szervezetten szeretnénk jelen lenni ezen a különleges ünnepen, a részvételi szándékot a sekrestyében Varga Jánosnak vagy nekem jelezzék a kedves Testvérek az utazás megszervezése érdekében.
  • Köszönöm azt a hátteret, támogatást, türelmet, melyet az Elsőáldozóink szülei, testvérei a felkészülési időszak alatt tanúsítottak. Isten áldása kísérje továbbra is életüket!
  • Elsőáldozó testvéreinket: Júliát és Marcellt Isten tartsa tenyerén, maradjanak meg az Ő szeretetében. Kérem, a kedves Szülőket, Keresztszülőket továbbra is támogassák őket ezen az ösvényen, melyen a mai napon elindultak.
  • A Képviselőtestület szolgálatára Isten áldását kérem és szerettel jelzem, hogy az alakuló ülést, melyen a tisztségviselőket választanánk meg, még a szabadságolások előtt, ebben a hónapban szeretném kérni, hogy tartsuk meg, a Családi Napon egyeztessünk időpontot.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!