Hirdetések | 2019. június 16.

2019.06.16

Június 23-án, vasárnap 18 órai kezdettel Vecsernye lesz Xavér templomban.

2019. június 17-én kezdődik és június 28. napjáig tart az Apostolfejedelmek bűnbánati időszaka. Ennek a böjtnek az az eredete, hogy az apostolok, a Szentlélek leszállása után böjttel erősítették magukat az apostoli munka végzésére.

  • November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket ennek meglátogatására!
  • A Pécsi Görögkatolikus Parókia szervezésében július 1. és augusztus 30. között heti, hétfőtől péntekig tartó turnusokban, játékos gyermekfelügyelet valósul meg, óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára a Pécs, Alajos utca 2/2. szám alatt. A gyermekekkel szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógusok és az Ő munkájukat támogató cserkészek, egyetemi hallgatók foglalkoznak. Költsége 14 ezer Ft, az ár magában foglalja a napi 3x étkezés költségét. Létszám: max. 20 fő. Korcsoport: óvodás és kisiskolás korú gyermekek. Helyszín: a közösségi házunk. A jelentkezés fogadása folyamatosan, érkezési sorrendben történik a táborköltség 50%-ának befizetésével. Előzetesen jelezni a részvételi szándékot, érdeklődni a xavertabor@gmail.com e-mail címen lehet.
  • A női zarándoklatot augusztus 24-re tűztük ki. A zarándoklatot a pécsi Szent Flórián bányásztemplomtól a mánfai Árpád-kori templomig tervezzük.
  • Kérem a Testvérek imádságát Máté atyáért, akinek pappá szentelése 2019. június 16-án Debrecenben lesz és feleségéért, Teodóráért!
  • Isten áldása kísérje továbbra is életüket! Szeretettel jelzem, hogy 2019. december 1. napján a Szent Liturgián Máté atya szolgál majd újmisésként és Dr. Janka Ferenc kerületi esperes, veszprémi parókus atya ezüstmisésként.
  • A Képviselőtestület tagjai számára szeretettel jelzem, hogy az alakuló ülésre, melyen a tisztségviselőket választják meg 2019. június 18-án, 20 órakor kerül sor a Közösségi Házban. Aki bármi okból nem tud jelen lenni kérem jelezze a távolmaradását előre.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!