Hirdetések | 2019. július 14.

2019.07.14

Július 21-én, Pünkösd utáni 6. vasárnap a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia
18:00 Vecsernye
Július 20-án, 18 órakor lesz Szent Liturgia Illés próféta ünnepén

 • November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket ennek meglátogatására!
 • A Pécsi Görögkatolikus Parókia szervezésében több, hétfőtől péntekig tartó turnusokban, játékos gyermekfelügyelet valósul meg, óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára a Pécs, Alajos utca 2/2. szám alatt. A gyermekekkel szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógusok és az Ő munkájukat támogató cserkészek, egyetemi hallgatók foglalkoznak. Költsége 14500 Ft, az ár magában foglalja a napi 3x étkezés költségét. Létszám: max. 20 fő. Korcsoport: óvodás és kisiskolás korú gyermekek. Helyszín: a közösségi házunk. A jelentkezés fogadása folyamatosan, érkezési sorrendben történik. A részvételi szándékot jelezni, érdeklődni a xavertabor@gmail.com e-mail címen lehet.
 • A női zarándoklatot augusztus 24-re tűztük ki. A zarándoklatot a pécsi Szent Flórián bányásztemplomtól a mánfai Árpád-kori templomig tervezzük.
 • A Kórus tagjai számára szeretettel jelzem, hogy július 24-én 18 órai kezdettel kóruspróbát tartunk templomunkban. Az Isten dicsőségére végzett örömének mellett célunk szertartásaink mind mélyebb megélése, a Liturgikus szolgálatok össz-HANGzattanának gyakorlása, továbbá a 2019. szeptember 19-én 17 órától az Ars Sacra Fesztivál keretében a Janus Pannonius Múzeum felkésésére 2019. szeptember 19-én 17 órától a keleti lelkiség dallamvilágából történő ízelítőre való felkészülés. Várjuk a korábbi és a leendő Kórustagokat szeretettel. A próbák gyakoriságát, időpontjait ezen első alkalommal beszéljük meg.
 • Nagy örömmel tájékoztatok mindenkit arról, hogy a 2019. szeptember 27-29. között Pécsett kerül megrendezésre a Katolikus Társadalmi Napok, röviden KATTÁRS országos rendezvény. Metropóliánk területéről számos településről érkeznek görögkatolikusok a rendezvényre.
  Az ország különböző nagyvárosaiban megszervezett és évek óta számos érdeklődőt vonzó program célja, hogy felhívjuk a figyelmet egyházunk értékeinek sokszínűségére és társadalomformáló szerepére. A pécsi rendezvény mottója "A jövő társadalma". Értékeink, tevékenységeink, intézményeink bemutatására a Széchenyi téren, Jókai téren felállításra kerülő sátrakban, konferencián, pódiumbeszélgetéseken és előadásokon lesz lehetőség. Mindezek keretében bemutatkozik Parókiánk és a fenntartásában működő Szent Piroska Házi Segítségnyújtó Szolgálat is.
  A program részeként, a Színház téren, a Közösségek Ünnepe megrendezésével az élő egyház szegmenseit is szeretnék megmutatni a Szervezők, továbbra is buzdítok mindenkit az énekkarunk 2019.07.24-én 18 órától tartandó próbáján való részvételre, hiszen itt is lenne lehetőségünk bepillantást engedni dallamvilágunkon keresztül a keleti lelkiségbe.
 • 2019. szeptember 29-én a Szent Liturgiát követően egyházi évindító Családi Napot tervezünk a Közösségi Házban közös ebéddel és egy előadással, melyre szeretettel várjuk és hívjuk a kedves Testvéreket!
 • Az egész hétvége nagyon színes és mély programokat tartogat, kérem már most tervezzük azt, hogy jelenlétünkkel gazdagítjuk a rendezvényt akár szervezetten is.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!
 • 2019. július 12-én Őszentsége Ferenc pápa Udvardy György pécsi megyéspüspököt a veszprémi Főegyházmegye érsekévé nevezte ki.