Hirdetések | 2019. január 20.

2019.01.20

Január 27-én vasárnap a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia

Továbbra is szeretettel hirdetem, hogy Vízkereszt ünnepével elkezdődött a házszentelések időszaka. Örömmel látogatjuk meg a kedves testvéreket és családjaikat, hogy az Isten áldását otthonaikba is elvihessük.

Hajduch-Szmola Patrik
Hajduch-Szmola Patrik
 • Szeretettel hirdetjük, hogy a mai nappal kezdődik az ökumenikus imahét, aminek a keretein belül minden nap más-más templomban tartunk - ökumenikus - istentiszteletet a különböző felekezetű hívekkel. A mi templomunkra holnap, január 21-én, hétfőn kerül sor: 18 órai kezdettel Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkész fogja az igét hirdetni. Kérem minden kedves Testvértől, hogy aktívan és nyitottan vegyünk részt a hét eseményein! Az ökumenikus imahét rendje a hirdetőasztalon, továbbá egyházközségünk honlapján megtalálható. Az ökumenikus imahét anyaga letölthető innen.
 • Az ökumenikus istentiszteletekre való tekintettel a héten nem végzünk vecsernyét, továbbá a vasárnapi kaposvári liturgia is elmarad ezen okok miatt.
 • A Budapesti Helynökség bálja 2019. február 23-án kerül megrendezésre. Buzdítok mindenkit a részvételre. A jegyárak a következőképpen alakulnak:
  0-5 éves korig és 99 éves kor felett: ingyenes
  5 éves kortól 16 éves korig: 5.000 Ft
  16 éves kortól 99 éves korig: 8.000 Ft
  A részvételi szándékot Troszt Máté diakónus atyának kérjük jelezni.
 • Örömmel hirdetem, hogy 2018. november 1. napjával Kocsis Fülöp érsek metropolita atya megalapította a Hajdúdorogi Főegyházmegye Kórházlelkészi Hálózatát, melynek egyik telephelye Pécsett van. Január 1-től a Pécsi Egyházmegyével szoros együttműködésben látjuk el a szolgálatot, kérem, a kedves Testvérteket, hogy hirdessék a lehetőséget. A hirdetőtáblán található plakáton lévő telefonszámon hívható a diszpécserszolgálat, ahol egy munkatársunk fogadja a hívásokat és felveszi a beteglátogatáshoz illetve egyéb lelki szolgálathoz szükséges adatokat. Éljünk az imádság és a szentségek erejével és erre másokat is buzdítsunk!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!