Hirdetések | 2019. január 1.

2019.01.01

Január 6-án Vízkereszt ünnepe lesz. A szertartások szokott vasárnapi rendben lesznek:

9:00 Utrenye
10:00 Ünnepi Szent Liturgia

Szent Liturgia után közösen átmegyünk a Tettye-forráshoz nagy vízszentelésre.
Az ünnep előestéjén előesti lítiás nagy vecsernyét végzünk 17 órától.

  • A Vízkeresztet megelőző nap, január ötödike szigorú böjti nap egyházunkban. Ezen a napon nem csupán a húsos, de az állati eredetű ételektől is igyekezzünk tartózkodni!
  • Vízkereszt ünnepével elkezdődik a házszentelések időszaka. Szeretettel látogatjuk meg a kedves testvéreket és családjaikat, hogy az Isten áldását otthonaikba is elvihessük.
  • Örömmel hirdetem, hogy 2018. november 1. napjával Kocsis Fülöp érsek metropolita atya az egészségügyben dolgozók és a kórházi ellátásban részesülő betegek jobb lelkipásztori ellátása érdekében megalapította a Hajdúdorogi Főegyházmegye Kórházlelkészi Hálózatát, melynek egyik telephelye Pécsett van. Január 1-től a Pécsi Egyházmegyével szoros együttműködésben látjuk el a szolgálatot, kérem, a kedves Testvérteket segítsenek az apostolkodásban tágabb környezetükben is hirdessék a lehetőséget. A hirdetőtáblán található plakáton lévő telefonszámon hívható a diszpécserszolgálat, ahol egy munkatársunk fogadja a hívásokat és felveszi a beteglátogatáshoz illetve egyéb lelki szolgálathoz szükséges adatokat. Éljünk az imádság és a szentségek erejével és erre másokat is buzdítsunk!
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!
  • Isten áldásában bővelkedő új esztendőt kívánok valamennyi kedves Testvérünk számára!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!