Hirdetések | 2019. február 10.

2019.02.10

Február 17-én, vasárnap a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia a Szent Liturgia végén a betegek kenetének felvételére lesz lehetőség. (Aki súlyos, vagy hosszan tartó betegségben van, vagy elmúlt már 60 éves, fölveheti ezt a szentséget.)

Ma este vecsernyét végzünk 17 órától, továbbá 16-án, szombaton előesti nagyvecsernye lesz templomunkban szintén 17 órai kezdettel.

Hétfőtől szabadhét van, a "Vámos és farizeus vasárnapja" utáni héten nincs böjti nap egyházunkban.

 • Örömmel hirdetem, hogy február 10-17. között a Házasság Hete rendezvénysorozat alkalmából színes programok várják az érdeklődőket. A konkrét programok elérhetők a Pécsi Egyházmegye honlapján, illetve ugyanezt e-mailben is megküldtük a kedves Testvéreknek.
 • A Budapesti Helynökség bálja 2019. február 23-án kerül megrendezésre. A jegyárak február 10-ig a következőképpen alakulnak:
  6500 Ft a felnőtt belépőjegy
  4000 Ft az ifjúsági jegy
  Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel, a szórványlét örömeit, nehézségeit valamennyien megtapasztaljuk és közösen viseljük, a Helynökség területen élők találkozása erőforrás, megerősítő tapasztalatcsere lehetősége is egyben. A jegy ára tartalmazza az étel-ital kínálatot! A részvételi szándékot Troszt Máté diakónus atyának kérjük jelezni.
 • 2019. május 31. - június 1. között Csíksomlyóra van lehetőség zarándokolni. Részvételi szándékot a sekrestyében Varga Jánosnak vagy Troszt Máté atyának van lehetőség jelezni február 24-éig egy űrlap kitöltésével. Május 31-én indulás Pécsről, Dombóvári és Sárbogárdi felszállási lehetőséggel. Budapesten csatlakozás a Misszió Tours Utazási Iroda által indított zarándokvonathoz. Várható költség 32.100 Ft. Összesen hat lelkivezetővel, köztük Orosz Atanáz püspök atya lelkivezetésével történik a zarándoklat.
 • Szeretettel köszönjük meg mindenkinek, aki az egyházfenntartási hozzájárulásával is kifejezte a közösséghez való tartozását!
 • Szeretettel várjuk a jelentkezőket a Metropóliai liturgikusének-versenyre. Különböző korcsoportokban nyílik lehetőség a megmérettetésen való indulásra. A verseny anyaga, tájékoztatója honlapunkon elérhető valamint e-mail útján megküldjük a kedves Testvéreknek. A felkészülést szeretnénk rendszeres gyakorlásokkal segíteni. Várjuk a jelentkezőket!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!