Hirdetések | 2019. augusztus 4.

2019.08.04

Augusztus 11-én, a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia
18 órakor Vecsernye

 • 2019. augusztus 1. napján, csütörtökön kezdődött az Istenszülő elhunytát megelőző bűnbánati időszak.
 • Augusztus 6-án kedden Úrváltozás ünnepe lesz, 18 órakor kezdődik a Szent Liturgia. Örömmel veszünk idénygyümölcsöket. A szertartás végén szőlő- és gyümölcsáldás lesz.
 • November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket, vendégeiket ennek meglátogatására!
 • A női zarándoklatot augusztus 24-re tűztük ki. A zarándoklatot a pécsi Szent Flórián bányásztemplomtól a mánfai Árpád-kori templomig tervezzük.
 • A Kórus tagjai számára szeretettel jelzem, hogy augusztus 7-én 18 órai kezdettel kóruspróbát tartunk templomunkban. Szeretettel hirdetem, hogy 2019. szeptember 19-én 17 órától az Ars Sacra Fesztivál keretében a Janus Pannonius Múzeum felkésésére 2019. szeptember 19-én 17 órától a keleti lelkiség dallamvilágából kis ízelítőt ad Kórusunk és az erre való felkészülés miatt is fontos az augusztus 7-ei alkalom. Várjuk a korábbi és a leendő Kórustagokat szeretettel. A próbák gyakorisága: kéthetente szerda, 18 órai kezdettel.
 • 2019. szeptember 1. napjától Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya parókiánk szolgálatára rendelte ifj. Tóth Elek tanulmányvégzett papnövendéket.
  Szeretettel és örömmel várjuk Őt!
 • Nagy örömmel tájékoztatok mindenkit arról, hogy a 2019. szeptember 27-29. között Pécsett kerül megrendezésre a Katolikus Társadalmi Napok, röviden KATTÁRS országos rendezvény. Metropóliánk területéről számos településről érkeznek görögkatolikusok a rendezvényre.
  Az ország különböző nagyvárosaiban megszervezett és évek óta számos érdeklődőt vonzó program célja, hogy felhívjuk a figyelmet egyházunk értékeinek sokszínűségére és társadalomformáló szerepére. A pécsi rendezvény mottója "A jövő társadalma". Értékeink, tevékenységeink, intézményeink bemutatására a Széchenyi téren, Jókai téren felállításra kerülő sátrakban, konferencián, pódiumbeszélgetéseken és előadásokon lesz lehetőség. Mindezek keretében bemutatkozik Parókiánk és a fenntartásában működő Szent Piroska Házi Segítségnyújtó Szolgálat is.
  A program részeként, a Színház téren, a Közösségek Ünnepe megrendezésével az élő egyház szegmenseit is szeretnék megmutatni a Szervezők, melyen mi is bemutatkozhatnánk, ízelítőt adhatnánk, így továbbra is buzdítok mindenkit az énekkarunk szintén felléphetne ezen az eseményen.
  Rendelkezésünkre bocsátanak a Széchenyi téren egy sátrat, amit élettel kellene megtöltenünk. Itt lesz lehetőségeink bemutatkozni, bemutatni értékeinket. Gyerekfoglalkozásokat is szervezhetünk. Szeretnénk, ha különleges, látogatót csalogató sátrunk lehetne ehhez és a foglalkozáshoz, berendezéshez várunk és kérünk szépen ötleteket. Mi vagyunk a helyi görögkatolikus egyházközség, Metropóliánk területéről számos parókia és görögkatolikus intézmény képviselői érkeznek erre az eseményre. A sátor pénteken, szeptember 27-én 16-21 óra és szombaton szeptember 28-án 10-21 óra között lesz nyitva. Aki szívesen segítene és közreműködne, kérem keressen, hogy együtt ötletelhessünk.
 • 2019. szeptember 29-én a Szent Liturgiát követően egyházi évindító Családi Napot tervezünk a Közösségi Házban közös ebéddel és előadásokkal, melyre szeretettel várjuk és hívjuk a kedves Testvéreket!
  Az egész hétvége nagyon színes és mély programokat tartogat, kérem, már most tervezzük azt, hogy jelenlétünkkel gazdagítjuk a rendezvényt akár szervezetten is.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!