Hirdetések | 2019. augusztus 25.

2019.08.25

Szeptember 1-én, a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia, ezen a liturgián iskolásaink, óvodásaink, pedagógusaink megáldása történik.
Kérjük a gyermekek iskolatáskát egyéb új iskolai felszerelést az áldásra hozzanak magukkal.
18:00 Vecsernye

 • Ma 17 órától a pécsi Székesegyházban a Missziós kereszt jelenlétében vecsernyét imádkozunk.
 • Augusztus 29-én, Keresztelő Szent János próféta fejevételére emlékezik Egyházunk, ez a bűnbánati nap. 18 órakor lesz templomunkban Szent Liturgia.
 • November 30-ig megtekinthető a Néprajzi Múzeumban (Pécs, Rákóczi út 15, 7621) az "Istenfélelemmel, hittel és szeretettel közeledjetek!" című időszakos kiállítás, ami a keleti rítus kincsestárát mutatja be. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket, vendégeiket ennek meglátogatására!
 • A női zarándoklaton vettünk részt a tegnapi nap folyamán, Isten kegyelméből szép gyümölcsei voltak ennek a zarándoklatnak.
 • A Kórus tagjai számára szeretettel jelzem, hogy augusztus 28-án 18 órai kezdettel kóruspróbát tartunk templomunkban.
 • Nagy örömmel tájékoztatok mindenkit arról, hogy a 2019. szeptember 27-29. között Pécsett kerül megrendezésre a Katolikus Társadalmi Napok, röviden KATTÁRS országos rendezvény. Metropóliánk területéről számos településről érkeznek görögkatolikusok a rendezvényre.
  A pécsi rendezvény mottója "A jövő társadalma". Értékeink, tevékenységeink, intézményeink bemutatására a Széchenyi téren, Jókai téren felállításra kerülő sátrakban, konferencián, pódiumbeszélgetéseken és előadásokon lesz lehetőség. Mindezek keretében bemutatkozik Parókiánk és a fenntartásában működő Szent Piroska Házi Segítségnyújtó Szolgálat is.
  Rendelkezésünkre bocsátanak a Széchenyi téren egy sátrat, amit élettel kellene megtöltenünk. Itt lesz lehetőségeink bemutatkozni, bemutatni értékeinket. Gyerekfoglalkozásokat is szervezhetünk. Szeretnénk, ha különleges, látogatót csalogató sátrunk lehetne ehhez és a foglalkozáshoz, berendezéshez várunk és kérünk szépen ötleteket. A sátor pénteken, szeptember 27-én 16-21 óra és szombaton szeptember 28-án 10-21 óra között lesz nyitva. Aki szívesen segítene és közreműködne kérem keressen, hogy együtt ötletelhessünk.
 • 2019. szeptember 29-én a Szent Liturgiát követően egyházi évindító Családi Napot tervezünk a Közösségi Házban közös ebéddel és előadásokkal, melyre szeretettel várjuk és hívjuk a kedves Testvéreket!
  Az egész hétvége nagyon színes és mély programokat tartogat, kérem, már most tervezzük azt, hogy jelenlétünkkel gazdagítjuk a rendezvényt akár szervezetten is.
 • A Katolikus Társadalmi Napok zárásaként, ismét megrendezésre kerül az Egyházmegyei Hangverseny 2019. szeptember 29-én 18.00 órai kezdettel a Kodály Központban, melyre Udvardy György püspök atya szeretettel várja a mi egyházközségünk tagjait is. Jelentkezni a pecsigorogkatolikus@gmail.com e-mailcímen vagy a 30/644-8850 telefonszámra írt sms útján lehet szeptember 2. napjáig.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!