Hirdetések | 2019. április 28.

2019.04.28

Szeretettel hirdetjük, hogy tegnap érkezett a bátai Szent Vér-ereklye templomunkba, így a heti szertartás rend eltérőbb és sűrűbb lesz:

Vasárnap (április 28.)
18.00 Szent Liturgia Szekszárdon

Hétfő (április 29.)
17.00 Szent Liturgia
17.45 Imaóra

Kedd (április 30.)
17.00 Szent Liturgia
17.45 Imaóra

Szerda (május 1.)
17.00 Szent Liturgia
17.45 Paraklisz az Istenszülő Szűz Máriához

Csütörtök (május 2.)
17.00 Szent Liturgia
17.45 Paraklisz az Istenszülő Szűz Máriához

Péntek (május 3.)
17.00 Szent Liturgia
17.45 Paraklisz az Istenszülő Szűz Máriához

Szombat (május 4.)
18.00 Előesti nagyvecsernye

Vasárnap (május 5.)
9.00 Paraklisz
10.00 Szent Liturgia

Szeretettel hirdetjük még, hogy május hónapban - az Istenszülő tiszteletére - minden szerdán és pénteken, továbbá a vasárnapokon az utrenye helyett Parakliszt fogunk végezni.


  • Május 19-én 17 órai kezdettel az Istvánfi-Német Duó dudán és tekerőn koncertet ad templomunkban Aequo animo címmel. Szeretettel várnak és várunk minden kedves érdeklődőt!
  • A Budapesti Görögkatolikus Helynökség hirdeti a kedves Testvéreknek, hogy május 4. szombaton családi nap lesz Csepelen, továbbá május 11-án, szintén szombaton Görög nap lesz a Szent István Bazilikában. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel. A Helynökség területén élők találkozása megerősítő tapasztalatcsere lehetősége is egyben.
  • Mivel a Hajdúdorogi Főegyházmegye május 25-ére hirdetett Metropóliai Napot Hajdúdorogra, így a - múlt héten is hirdetett - női zarándoklat időpontját áttettük augusztus 24-re. A zarándoklatot továbbra is a pécsi Szent Flórián bányásztemplomtól a mánfai Árpád-kori templomig tervezzük.
  • A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán szociális képzés indul levelező formában "Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés" néven. A szakra való jelentkezés feltétele hitéleti felsőfokú diploma, vagy bármilyen nem hitéleti diploma a kiegészítő kreditek teljesítésével. Ezzel a végzettséggel egyházi segítő intézményeknél, karitász-csoportoknál, plébániáknál, civil szervezeteknél, ill. szociális és karitatív intézményeknél lehet elhelyezkedni.
  • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Pécsi Szórvány Közösségért Alapítvány adószáma: 18312571-102, mely honlapunkon a www.gorkatpecs.hu-n is megtalálható. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint. Az 1%-okról május 20. napjáig lehet nyilatkozni. Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak, parókiáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki, kérjük a kedves Testvéreket ne feledkezzenek el rendelkezni róla.
  • Kérem a Testvérek imádságát Máté atyáért, akinek pappá szentelése 2019. június 16-án lesz és feleségéért, Teodóráért!
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!


Örömmel továbbítom Prodán Gábor atya meghívását a csepeli majálisra, ami a helynökség területén lévő parókiák közösségeinek fontos találkozása.