Hirdetések | 2019. április 21.

2019.04.22
 • Szeretettel hirdetjük, hogy a holnap kezdődő fényeshéten a szertartásrend a következőképp alakul templomunkban:

  Húsvétvasárnap
  10.00 Szent Liturgia

  Húsvéthétfő
  9.00 Utrenye
  10.00 Szent Liturgia
  18.30 Szent Liturgia Kaposváron

  Húsvétkedden (Szent György vértanú ünnepe)
  18.00 Szent Liturgia (A múlt héten hirdetett szertartási rendtől ez eltérő!)

  Húsvétszombaton
  18.00 Szent Liturgia Szekszárdon

  Tamás-vasárnap, április 28-án szokott vasárnapi rendben lesznek szertartások:
  9.00 Utrenye
  10.00 Szent Liturgia

 • Húsvét után, fényeshéten nincs böjti nap.
 • Egyházközségünk a napokban - egy nagylelkű felajánlás következtében - 6 új sörpad garnitúrát kapott. Isten fizesse meg az adakozó nagylelkű adományát!
 • Hálás szívvel köszönjük meg idén is a Szentsírra szánt virágokat, továbbá azt a rengeteg munkát, ami miatt ilyen szépen nézhet ki a templomunk. Isten fizesse meg bőségesen a kedves Testvérek fáradozásait!
 • A Budapesti Görögkatolikus Helynökség hirdeti a kedves Testvéreknek, hogy május 4. szombaton családi nap lesz Csepelen, továbbá május 11-án, szintén szombaton Görög nap lesz a Szent István Bazilikában. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel. A Helynökség területén élők találkozása megerősítő tapasztalatcsere lehetősége is egyben.
 • Parókiánk május 25-ére női zarándoklatot hirdet. Kiindulópont a Szent Flórián bányásztemplom lesz (Pécs, Gesztenyés u. 27.). A zarándoklatot reggel 9 órakor Szent Liturgiával indítanánk a Flórián-templomban. A tervezett útvonal a következőképp alakul: Tripammer-fa - Anyák-kútja - Melegményi-forrás - mánfai Árpád-kori templom. Az érkezés után Parakliszt imádkozunk, majd a Kőlyuki-betérő fogadóban fogyasztjuk el az ebédünket 15 órakor. 16 órakor innen autókkal megyünk vissza Pécsre. Étkezés megrendelése miatt fontos a létszámot mihamarabb tudnunk. Jelentkezni, ebédre szállásra igényt jelezni: Troszt Máté diakónus, ill. Zajácz Gábor parókus atyáknál lehet.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Pécsi Szórvány Közösségért Alapítvány adószáma: 18312571-102, mely honlapunkon a www.gorkatpecs.hu-n is megtalálható. Az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás bevallás is számít! . Kiemelten fontos tehát, hogy azok a személyek is rendelkezzenek az 1 %-ról, akinek családi adókedvezmény miatt nullás a bevallása. Az 1%-okról május 20. napjáig lehet nyilatkozni. Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak, parókiáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki, kérjük a kedves testvéreket ne feledkezzenek el rendelkezni róla.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!
 • Istentől megáldott, tartalmas húsvéti ünnepeket kívánunk a kedves Testvéreknek a feltámadott Krisztussal való közösségben!

Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!