Hirdetések | 2018. október 7.

2018.10.15

Október 21-én, vasárnap a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Paraklisz
10:00 Szent Liturgia
18:00 Vecsernye

Október 20-án előesti vecsernyét végzünk 18 órától. Továbbá a jövő heti perselyadományokat a missziók javára ajánljuk fel.

  • Október hónapban szerda és pénteki napokon Parakliszt végzünk templomunkban 18 órai kezdettel. Óraátállítás után (október 28.) a szertartás 17 órakor fog kezdődni. A vasárnapi utrenyék helyett szintén Parakliszt fogunk végezni októberben.
  • Hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy holnap, október 15-én 18 órakor tartjuk a tanév első felnőtthittanját. Téma: Mit vár tőlünk Isten? Az alkalmon Troszt Máté diakonus atya fog morálteológiai szempontból előadást tartani nekünk. Szeretettel várunk minden hitében erősödni vágyó testvérünket!
  • Jövő hét szombaton, október 20-án fél 6-kor, az előesti vecsernye előtt az alsós, Liturgiával ismerkedő fiataloknak lesz hittan a templomunkban.
  • Örömmel adom hírül, hogy a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is meghirdeti a "Görögkatolikus Tudásolimpia" elnevezésű levelezős tanulmányi versenyt a 7., 8., 9. és 10. évfolyamon a következő tantárgyakból: angol, olasz és német nyelv, történelem, matematika, informatika, magyar nyelv és irodalom, továbbá liturgikus ismeretek. Buzdítom a gyermekeinket a részvételre!. Liturgikus ismeretekből Máté atya és én is örömmel állunk rendelkezésre. A versenyre való jelentkezéssel kapcsolatban várjanak meg az érdeklődők a Liturgia után.
  • Továbbra is várakozással hirdetem, hogy 2018. október 27. napjára Püspökszentlászló környékén és területén szervezünk zarándoklatot görögkatolikus férfiak számára, mely szombaton, 10 órakor kezdődne és késő délutánig tartana, de az estét még Püspökszentlászlón töltenénk. Kérem, már most tervezzünk a programmal, írjuk be naptárainkba.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!