Hirdetések | 2018. november 18.

2018.11.18

November 25-én, vasárnap a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia,
ezen a vasárnapon szokásos évi gyűjtés lesz templomunkban a Karitasz javára.

Ma este 17 órától vecsernyét, továbbá november 24-én előesti vecsernyét végzünk templomunkban.

  • A héten megkezdődött egyházunkban a karácsonyi böjti időszak. Ez terjedelmében megegyezik a Nagyböjttel, de nem olyan szigorú a böjti fegyelem, mint a szent negyven nap esetében. A bizánci hagyományú egyházakban ilyenkor szerda és pénteki napokon tartózkodunk a hústól.
  • A héten, november 21-én lítiás ünnepünk lesz, az Istenszülő templomba vezetéséről emlékezik meg egyházunk. A Szent Liturgia este 17 órakor lesz.
  • November 24-25-én a pécsi Cella Septichora Látogatóközpont ad otthont a keresztényüldözésről szóló konferenciának, melynek társszervezője a Pécsi Egyházmegye is. Címe: "Keresztények ellenszélben". Mindenkit buzdítunk a részvételre, különösen is a szombat délutáni szekcióra, ugyanis 15.35-kor Kocsis Fülöp érsek atya tart előadást a kereszténység szíriai helyzetéről.
  • Péntekenként 18 órától a Xavéri Szent Ferenc Közösségi Házban Józsa Péter képzett táncoktató tart társas táncoktatást, amire várnak minden érdeklődőt. A 60 perces alkalmakon klasszikus táncok lépéseivel ismerkedhetnek az érdeklődők. A részvételi díj 1200 Ft/alkalom.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!