Hirdetések | 2018. március 25.

2018.03.25

Március 31. 22:00 Feltámadási szertartás, Pászkaszentelés templomunkban
10:00 órakor Ünnepi Szent Liturgia, Pászkaszentelés lesz templomunkban.
15 órától gyóntatás majd Ünnepi Szent Liturgia Pászkaszentelés Átán. 

 • Április 1-én, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepén a következőképpen alakulnak a szertartások:
  Nagyheti és ünnepi szertartások rendje honlapunkon, facebook oldalunkon valamint a szertartás végén átvehető névre szóló ún. húsvéti levelünkben megtalálható, továbbá az újságos asztalról elvihető.
 • Szeretettel buzdítjuk a kedves testvéreket a húsvéti szentgyónás elvégzésére.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Alapítványunk adatait tartamazó lapocskát helyeztünk el az újságosasztalkán, mely elvihető.
  Az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról, valamint a www.ajosagosszekot.hu honlapon.
  Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás" bevallás is számít! . Kiemelten fontos tehát, hogy azok a személyek is rendelkezzenek az 1 %-ról, akinek családi adókedvezmény miatt nullás a bevallása.
  Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak, parókiáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.
 • A Szórvány búcsúja április 27-29. között lesz Máriapócson. Kérem, akinek szándékában áll jönni jelezze a sekrestyében. Jelentkezési határidő: április 3. kedd.
 • 2018. március 29. 15-19 óra között a Ruszin Önkormányzat nevében szeretettel hívom és várom a kedves Testvéreketa Patacsi Művelődési Házba ( 7634 Pécs, Fő u. 20., Konzumtól induló, 25-ös autóbusszal megközelíthető) ahol a gyermekeknek tojásfestés, felnőtteknek pászkasütő verseny, sárgatúró készítés és egyéb hagyományainkhoz kapcsolódó program lesz. 2018. március 31-én 15 órától pedig szintén a Ruszin Önkormányzat szervezésében pászkakiállítás lesz a Patacsi Művelődési Házban, várjuk szeretettel a kedves Testvéreket, ezen programokról, a versenyre nevezésről részletesen tájékozódni honlapunkon és a Főegyházmegye honlapján lehet.
 • Március 26-án, hétfőn 18 órától a Lyceum templomban emlékezünk ökumenikus imádság keretében korunk hitvallóiról. Várjuk a kedves Testvéreket.
 • Ma 15 órától a Tettye Parkban lesz a Passió játék. Szeretettel hívom a kedves Testvéreket. Mi tavaly voltunk, nagyon megrendítő és hiteles, ahogy megjelenítik Krisztus Urunk szenvedéseit. Hiszem, hogy sokunk számára hozzájárul a húsvéti titok mélyebb megéléséhez ez a katolikus fiatalok által oly színvonalasan előadott Passió játék.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!