Hirdetések | 2018. március 18.

2018.03.18

Március 25-én Virágvasárnap a következőképpen alakulnak a szertartások:
9 órakor Utrenye, majd
10 órakor Nagy Szent Bazil Liturgiája lesz templomunkban.
15 órától gyóntatás majd Szent Liturgia Siklóson.

 • Március 24-én 15 órától Szökéden gyóntatás, majd Szent Liturgia lesz.
 • Ahogy Szent Pál a korintusi testvérekhez fordul, és bátorítja őket, hogy nagylelkűen segítsék a jeruzsálemi, szűkölködő híveket, úgy a Szentszék a nagyböjti időszakban az ősi hagyományt követve március 18-án gyűjtést hirdet a templomokban a Közel-Keleten nehéz körülmények között élő keresztények javára. Ennek okán a mai perselyadományokat a Szentföldi zarándokhelyek részére továbbítjuk.
 • Március 21-én szerdán és 23-án pénteken, este 18 órától Előszenteltek Liturgiáját végezzük.
 • Szeretettel buzdítjuk a kedves testvéreket a húsvéti szentgyónás elvégzésére.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Alapítványunk adatait tartamazó lapocskát helyeztünk el az újságosasztalkán, mely elvihető.
  Az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról, valamint a www.ajosagosszekot.hu honlapon.
  Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás" bevallás is számít! . Kiemelten fontos tehát, hogy azok a személyek is rendelkezzenek az 1 %-ról, akinek családi adókedvezmény miatt nullás a bevallása.
  Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak, parókiáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.
 • A Szórvány búcsúja április 27-29. között lesz Máriapócson. Kérem, akinek szándékában áll jönni jelezze a sekrestyében.
 • Húsvéti kézműves foglalkozásra hívjuk a gyermekeket és szüleiket 2018. március 24-én, szombaton 9-12 óráig a Piusz templom (Pécs, Ifjúság u. 8.) hittantermébe. (A terem a templomon keresztülhaladva a sekrestye mögött található). A kézműves foglalkozás keretében különböző húsvéti díszeket készítünk. Kérjük, hogy tolltartót, színes ceruzákat hozzanak magukkal! Szeretettel várnak mindenkit a Pius templom hitoktatói.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!