Hirdetések | 2018. március 11.

2018.03.12

Március 14-én, 18 órai kezdettel Krétai Szent András bűnbánati nagy kánonját végezzük. Szeretettel várunk mindenkit erre az évente csak egyszer végzett szertartásra. 


 • Március 18-án vasárnap a következőképpen alakulnak a szertartások:
  9 órakor Utrenye, majd
  10 órakor Nagyböjt ötödik vasárnapján- Nagy Szent Bazil Liturgiája lesz templomunkban.
 • Március 16-án péntek este 18 órától Előszenteltek Liturgiáját végezzük.
 • Szeretettel buzdítjuk a kedves testvéreket a húsvéti szentgyónás elvégzésére.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról, valamint a www.ajosagosszekot.hu honlapon.
  Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás" bevallás is számít! . Kiemelten fontos tehát, hogy azok a személyek is rendelkezzenek az 1 %-ról, akinek családi adókedvezmény miatt nullás a bevallása.
  Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak, parókiáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.
 • Örömmel adom hírül, hogy az Országos Liturgikus énekversenyen a Női Kar különdíjas, a Férfi Kar II. helyezett lett. Sajnos nem tudtam jelen lenni a megmérettetésen, de az a hír járja zengett a káponak a Férfi Kar énekétől. Női Karunk csapattagjai: Horváth Jánosné, Sziliné Gáll Anna, Tóth Anett, Zseltvai Zsuzsa, útviszonyok miatt távol maradó tag: Simó Lívia, Férfi Karunk csapattagjai: Baráth Ádám, Girán János, Kovaliczky Gergely, Szobota István, betegség miatt távol maradó tag: Varga János
 • Örömmel adom hírül hogy az Országos Hit-és erkölcstan versenyen csapatunk I. helyezést ért el. Csapattagok: Érsek Boglárka, Vas Domonkos, Zajácz Veronika. Osztott első hely született, a Nyíracsádi Parókia csapatával. A maximális 125 pontból mindkét csapat egyetlen pontot veszített.
  Köszönjük az értünk mondott imádságokat!
 • A Szórvány búcsúja április 27-29. között lesz Máriapócson. Kérem, akinek szándékában áll jönni jelezze a sekrestyében.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!