Hirdetések | 2018. május 6.

2018.05.07

Május 10-én, Urunk mennybemenetelének ünnepén 18 órakor lesz Szent Liturgia, ezen az ünnepnapon kerül sor Szocska Ábel atya püspökké szentelésére. Különösen is a kedves Testvérek imádságaiba ajánljuk egyházunk elöljáróit. 

 • Május 13-án, vasárnap a következőképpen alakulnak a szertartások:
  9 órakor Paraklisz, majd
  10 órakor Szent Liturgia lesz templomunkban.
 • Május hónap szerdáin és péntekein 18 órai kezdettel Parakliszt végzünk az Istenszülő tiszteletére. Várunk mindenkit a közös imádságra!
 • Május 10-én a Pécsi Egyházmegye hittanversenyén indul egyházközségünk hittancsapata. Komoly témákban: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, mind az 1938-as, mind a 2020-ban megrendezésre kerülő valamint Brenner János élete. Összesen 34 csapat nevezett. Kérjük a testvérek imádságaikkal támogassák a lelkes kis csapatot, akik kitartóan egyéb feladataik mellett hosszabb ideje készülnek a megmérettetésre.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Alapítványunk adatait tartamazó lapocskát helyeztünk el az újságosasztalkán, mely elvihető valamint honlapunkon a www.gorkatpecs.hu-n az adatai megtalálhatók.
  Korábban részletesen hirdettük ezzel kapcsolatban a teendőket.
  Az 1%-okról május 22. napjáig lehet nyilatkozni.
  Minden magyarországi egyház számára fontos, hogy mennyi 1%-os felajánlás érkezik be részükre, mert a felajánlók száma alapján kapják az állami támogatásokat, melyek az egyházmegyék gazdálkodásnak fontos tényezője. A "0"-s bevallás is támogatási alapot képez, tehát nagyon fontos, hogy a különböző kedvezmények folytán nem adózók is megtegyék nyilatkozatukat az 1 %-ok vonatkozásában.
 • A Budapesti Helynökség bálja 2018. május 12-én 20:00 órától lesz a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Belépőjegy 5000 Ft, Diákjegy 2500 Ft, 14 év alatt ingyenes (számukra regisztráció szükséges). A belépőjegy az üdvözlő italt és hidegtálas ellátást foglal magában) Nagy családos kedvezmény egyéni elbírálás alapján lehetséges. A bál bevételét az új fővárosi óvoda indítására ajánlják fel. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel!
 • 2018. június 2. napján össz-görög férfi-zarándoklatot tervezünk a Pilisben (táv: kb. 15 km), a Szórványban lévő egyházközségek férfitagjai számára kerül ez meghirdetésre, mely kezdeményezéshez úgy gondolom mi is örömmel csatlakozunk. Imádkozunk, beszélgetünk, pálinkát is iszunk. Várom a vállalkozó kedvű férfitársak jelzését a fenti elérhetőségeken. Hál' Istennek vannak jelentkezők, akinek kedve van csatlakozni május folyamán még lehetősége van ezt jelezni.
 • Örömmel hirdetem, hogy felkérés érkezett felék, mely szerint a 2018. június 29. (péntek) és július 1. (vasárnap) között Máriagyűdön tartanó Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón az Akathisztosz szertartását mutassuk be. A már meglévő kórusunk újabb kihívása lenne ez. A férfi és női kar tagjaira számítok, a csatlakozni vágyókat pedig örömmel fogadjuk. Az első próba időpontját később hirdetjük.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!


Idén is verssel, virággal köszöntöttük az Édesanyákat, Nagymamákat, Keresztanyákat. A Szent Liturgiában könyörögtünk értük és imádságainkban hordozzuk Őket!


Zarándoklaton voltunk | Brenner János boldoggáavatása