Hirdetések | 2018. május 27.

2018.05.27

Június 3-án, vasárnap szokott rend szerint lesznek a szertartások:
9: 00 Utrenye
10: 00 Szent Liturgia

 • Május 30-án, szerdán és június 1-én, pénteken 18 órai kezdettel Akatisztoszt végzünk az Istenszülő tiszteletére. Várunk mindenkit a közös imádságra!
 • Ma a Szent Liturgia után kb. fél óra időtartamban vezetést tartok a templomban a gyermekek számára a Xavér templom rejtelmeiről. Ehhez kapcsolódóan szeretettel hirdetem, hogy a Magyar Kurir pályázati felhívást tett közzé, melyhez örömmel adom meg az alapinformációkat a templomunkra vonatkoztatva, a templom belső érdekességei és annak szimbolikájának megismerése a célom, valamint kedvcsinálás a pályázaton való részvételre. A pályázati felhívást e-mailben megküldtük a kedves Testvéreknek, tessenek buzdítani a gyermekeket, tág a beérkezési határidő, a nyár rendelkezésre áll a pályamű elkészítésére.
 • 2018. június 2. napján össz-görög férfi-zarándoklatot tervezünk a Pilisben (táv: kb. 15 km), a Szórványban lévő egyházközségek férfitagjai számára kerül ez meghirdetésre, mely kezdeményezéshez úgy gondolom mi is örömmel csatlakozunk. Imádkozunk, beszélgetünk, pálinkát is iszunk. Várom a vállalkozó kedvű férfitársak jelzését a fenti elérhetőségeken. Hál' Istennek vannak jelentkezők, akinek kedve van csatlakozni május folyamán még lehetősége van ezt jelezni.
 • Örömmel hirdetem, hogy felkérés érkezett felék, mely szerint a 2018. június 29. (péntek) és július 1. (vasárnap) között Máriagyűdön tartanó Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón az Akathisztosz szertartását mutassuk be. A szertartást pénteken este végezzük majd. A már meglévő kórusunk újabb kihívása lenne ez. A férfi és női kar tagjaira számítok, a csatlakozni vágyókat pedig örömmel fogadjuk. A MIT kapcsán buzdítom a fiatalokat a részvételre. A rendezvény plakátját a hirdetőtáblán elhelyeztük. Előadó: Ft. Hodász András lesz.
 • Örömmel adom hírül, hogy a Főegyházmegye pályázatán indulva befogadták és támogatásban részesítették Parókiánk pályázatát. Szeptember 8-9. között a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely Kisboldogasszony napi búcsúján, 40 fővel minimális önerő ráfordítással tudunk részt venni.
 • Kérem, már most készüljünk lelkileg és egyéb programokkal való ütközés elkerülése végett fizikailag is erre az élményteli máriapócsi zarándoklatra. A programelemeket úgy állítottuk össze, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezzék.
  A zarándoklat alkalmával ellátogatunk a Nyíregyházi Vadasparkba is. Szép és meghatározó élmény lenne, ha több generáció együtt tudna a pócsi Istenszülő Kegyképénél hálát adni egymásért! Nem titkolt vágyam, hogy mi, akik vasárnaponta együtt imádkozunk, KÖZÖSEN zarándokoljunk az Istenszülőhöz.
  Buzdítom tehát a nagyszülőket, szülőket, unokákat, hogy bátran vágjanak neki a nagy távolságnak, a fizikai fáradalmaknaál sokkalta nagyobb élmények várnak mindannyiunkat!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!