Hirdetések | 2018. június 24.

2018.06.25

Július 1-én, vasárnap a szertartások rendjében az alábbi változás lesz: 18:00 Szent Liturgia. Ezen a vasárnapon tartjuk Egyházunkban az éves gyűjtésünket a Péter-fillérek gyűjtését, melyet a Szentszék felé továbbít a Főegyházmegye.
Ezen a vasárnapon (július 1.) 10 órai kezdettel Kaposváron Ft. Rumszauer Miklós paptestvérem ezüstmiséjén imádkozunk együtt a kaposvári testvérekkel. Kérem a kedves Testvéreket imádságban emlékezzenek meg Miklós atyáról, aki oly szeretetteljes, segítő törődéssel bocsátja rendelkezésünkre templomát a kaposvári görögkatolikus testvérek lelkipásztori ellátásának céljából.

 • Péteken (június 29.), Szent Péter és Pál főapostolok ünnepén a Szent Liturgia 10 órakor kezdődik, ezen a napon 15 órától a Székesegyházban Szili Nóra, (Szili József és Gáll Anna leánya) kedves testvérünk és Vida Zoltán házasságot kötnek. Isten áldását kérjük közös életükre! Kérem a kedves Testvéreket, hordozzák a Jegyeseket imádságaikban!
 • 23 órától a máriagyűdi kegyhelyen az Akatisztoszt imádkozzuk el. Próbák szerdán és csütörtökön (június 27. és június 28.) lesznek. 22 órakor indulunk Pécsről, minden csatlakozni vágyót szeretettel hívok és várok, az utazást leszervezzük, hazaviszünk mindenkit. Az utazás megszervezése miatt szükséges, hogy Varga János felé (30/628-8551) jelezzék a részvételi szándékot.
 • Keresztelő Szent János próféta születésének ünnepének alkalmából most gyógyfűvek megáldása történik. A tasakok elkészítését két egyházközségi tagunk vállalta, kérem, egy imádságban emlékezzünk meg róluk, amikor otthonunkban megízleljük a finom, megáldott gyógyteát.


 • Őszinte köszönettel tartozom mindazoknak akik fáradtságot, szabadidőt nem kímélve tegnap a Közösségi Ház rendbetételénél dolgoztak. Isten fizesse meg sokszorosan segítségüket. Sokan voltunk, sok mindent megcsináltunk, de maradt még megoldandó feladat. A közösségi ház és környezete nagyon szépen alakul, változik, fejlődik.
 • Június 30-án, szombaton 20 órától az Alajos u. 2/2. szám alatt közösen szurkolunk és kivetítőn nézzük a Foci VB-t, bárki csatlakozhat!


 • Szeretettel hirdetem a kedves Testvéreknek, hogy 2018. szeptemberétől felnőtt keresztségre történő felkészítés indul Egyházközségünkben. Mindez kettős feladatot ró ránk: egyrészt befogadó és megtartó közösségként kötelességünk szeretettel buzdítani a Katekumeneket, jó elhatározásukban a segítségükre lenni. A Katekumenek részéről kitartó, elkötelezett készületet igényel ez az időszak a hitismeretek elsajáítása, megismerése mellett pedig lelki ráhangolódást.
 • Örömmel adom hírül, hogy a Főegyházmegye pályázatán indulva támogatásban részesítették Parókiánk pályázatát. Szeptember 8-9. között a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely Kisboldogasszony napi búcsúján, 48 fővel minimális önerő ráfordítással tudunk részt venni.
  Kérem, már most készüljünk lelkileg és egyéb programokkal való ütközés elkerülése végett fizikailag is erre az élményekkelteli máriapócsi zarándoklatra. A programelemeket úgy állítottuk össze, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezzék.
  A zarándoklat alkalmával ellátogatunk a Nyíregyházi Vadasparkba is. Szép és meghatározó élmény lenne, ha több generáció együtt tudna a pócsi Istenszülő Kegyképénél hálát adni egymásért! Nem titkolt vágyam, hogy mi, akik vasárnaponként együtt imádkozunk, KÖZÖSEN zarándokoljunk az Istenszülőhöz.
  Buzdítom tehát a nagyszülőket, szülőket, unokákat, hogy bátran vágjanak neki a nagy távolságnak, a fizikai fáradalmaknál sokkalta nagyobb élmények várnak mindannyiunkat!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!