Hirdetések | 2018. június 10.

2018.06.10
 • Június 17-én, vasárnap szokott rend szerint lesznek a szertartások:
  9: 00 Akathisztosz
  10:00 Szent Liturgia
  Ezen a vasárnapon a diákokért és a Pedagógusokért ajánljuk fel a Szent Liturgiát, hálaadás szándékával az elmúlt tanévért, ekkor tartjuk a hittanos évzárónkat is.
 • Hétfőn egy konferencia miatt leszek távol, telefonon elérhető vagyok.
 • Csütörtökön, ha nem esik az eső az Alajos 2/2. szám alatt udvar és épületrendezésre várom mindazokat, akiknek ideje, energiája, kedve engedi, terveim szerint 8 órától.
 • Szeretettel hirdetem a kedves Testvéreknek, hogy 2018. szeptemberétől felnőtt keresztségre történő felkészítés indul Egyházközségünkben. Mindez kettős feladatot ró ránk: egyrészt befogadó és megtartó közösségként kötelességünk szeretettel buzdítani a Katekumeneket, jó elhatározásukban a segítségükre lenni. A Katekumenek részéről kitartó, elkötelezett készületet igényel ez az időszak a hitismeretek elsajátítása, megismerése mellett pedig lelki ráhangolódást.
 • 2018. június 29. napon (pénteken) késő este Máriagyűdön a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón az Akathisztosz szertartását imádkozzuk el a találkozó résztvevőivel.
  Örömmel várom Kórusunk tagjaival együtt a csatlakozni vágyókat. A következő próba június 6-án 18 órakor lesz templomunkban.
  A MIT kapcsán buzdítom a fiatalokat a részvételre. A rendezvény plakátját a hirdetőtáblán, honlapunkon elhelyeztük. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Meleg ebéd rendelésére a regisztrációkor van lehetőség. Előadó: Ft. Hodász András lesz.
 • Örömmel adom hírül, hogy a Főegyházmegye pályázatán indulva támogatásban részesítették Parókiánk pályázatát. Szeptember 8-9. között a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely Kisboldogasszony napi búcsúján, 48 fővel minimális önerő ráfordítással tudunk részt venni.
  Kérem, már most készüljünk lelkileg és egyéb programokkal való ütközés elkerülése végett fizikailag is erre az élményekkel teli máriapócsi zarándoklatra. A programelemeket úgy állítottuk össze, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezzék.
  A zarándoklat alkalmával ellátogatunk a Nyíregyházi Vadasparkba is. Szép és meghatározó élmény lenne, ha több generáció együtt tudna a pócsi Istenszülő Kegyképénél hálát adni egymásért! Nem titkolt vágyam, hogy mi, akik vasárnaponként együtt imádkozunk, KÖZÖSEN zarándokoljunk az Istenszülőhöz.
  Buzdítom tehát a nagyszülőket, szülőket, unokákat, hogy bátran vágjanak neki a nagy távolságnak, a fizikai fáradalmaknál sokkalta nagyobb élmények várnak mindannyiunkat!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!