Hirdetések | 2018. július 29.

2018.07.29

Augusztus 5-én, vasárnap szokott rend szerint lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia

Örömmel hirdetem, hogy 2018. augusztus 5-én, vasárnap 9:00 órai kezdettel lesz a hajdúböszörményi görögkatolikus templomban Főtisztelendő Bodogán László atya ezüstmiséje, melyre László atya szeretettel várja a kedves Testvéreket! Aki tervezi, hogy megy és még van az autójában hely, kérem értesítse a többieket is, vagy engem, páran szívesen csatlakoznának. Sajnos én nem tudok jelen lenni, de az "itthoni" Liturgiát László atyáért, szeretteiért, híveiért és természetesen a pécsi hívekért ajánljuk fel azon a vasárnapon.

 • Idén is szeretettel várják a kedves Zarándoktestvéreket a Havi-hegyre az augusztus 4-5. napokon tartandó Havas Boldogasszony-búcsúra, melynek részletes programja honlapunkon és a hirdetőtáblán megtalálható.
  A búcsú keretében 21.00 órakor görögkatolikus Szent Liturgiát mutatunk be a Havi-hegyi templomban.
 • 2018. augusztus 06-án, hétfőn 10:30 órakor kezdődő szertartás keretében Troszt Mátét diakónussá szenteli Kocsis Fülöp érsek-metropolita a Budapest-Rákosmenti Görögkatolikus templomban.
  Imádkozzunk közösen, hogy leendő diakónusunk Isten jó és hű szolgája legyen!
  Aki szeretne jönni a diakónus-szentelésre kérem, 2018. augusztus 1. napjáig jelezze felém, hogy megszervezhessük az utazást. Különleges és szép alkalom, annál is inkább, mivel a jelenleg Rákosmentén szolgáló parókus Gulybán Gergely atya is ezer szállal kötődik Pécshez és a kedves Testvérekhez és a Jóisten különös kegyelme, hogy ezen közösségből meghívott diakónus testvérünk teljesít szolgálatot majdan (szentelését követően) a mi közösségünkben, mert "...Istennél semmi sem lehetetlen..."
 • Hirdetem továbbá a következőket: amennyiben van köztünk regisztrált munkanélküli avagy rehabilitációs ellátásban részesülő munkát kereső személy, aki szívesen ellátna részmunkaidőben kerti, karbantartási munkálatokat kérem keressen személyesen vagy telefonon. Kizárólag regisztrált munkanélküli munkavállalót van lehetőségünk erre a feladatra alkalmazni.
 • Örömmel hirdetem, hogy 2018. szeptember 16-án kerül megrendezésre a Pécsi Görögkatolikus Parókia híveinek családi napja, melynek programtervezete a következő:
  10:00 órától Főtisztelendő Bodogán László hajdúböszörményi parókus ezüstmiséje a Xavéri Szent Ferenc templomban, Liturgiát követően közös ebéd és szeretet teljes, kötetlen együttlét beszélgetés a Xavéri Szent Ferenc Görögkatolikus Közösségi Házban (Pécs, Alajos u. 2/2.)
 • A korábban hirdetetteknek megfelelően kérem a kedves Testvéreket, hogy Varga Jánosnál a sekrestyében iratkozzanak fel, akiknek van részvételi szándékuk egyházközségünk máriapócsi zarándoklatán részt venni. A római katolikus testvéreknél igen nagy érdeklődés mutatkozik a fennmaradó helyek iránt és ígértem, hogy jelzem a konkrét férőhely számot ezzel kapcsolatban.
  Zarándoklatunk tervezett programja és minden egyéb zarándoklattal kapcsolatos információ a honlapunkon és a hirdetőtáblán megtalálható.
  Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 5. (jelentkezés fogadása jelentkezési sorrendben a hozzájárulási díj befizetésével történik a 40 fő keretlétszám eléréséig)
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!