Hirdetések | 2018. január 14.

2018.01.15

Január 22-én a Parókiánk fenntartásában működő Szent Piroska Házi Segítségnyújtó Szolgálatról forgat a Duna TV Vallási Főszerkesztősége, a Katolikus Krónika című műsorban lesz sugározva a riport január 28-án délelőtt.

Kérem a Testvérek imádságait, hogy valóban a kegyelem közvetítője lehessen ez a felvétel!

 • Jövő héten a következőképpen alakulnak a szertartások:
  Január 21-én, vasárnap:
  9
   órakor Utrenye, majd
  10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája lesz templomunkban.
 • Szeretettel köszönjük meg mindenkinek, aki az elmúlt esztendőben az egyházfenntartási hozzájárulásával is kifejezte a közösséghez való tartozását!
 • Az új esztendőben lehetőség van Szent Liturgiát előjegyeztetni a Parókián hivatali időben és a szertartások előtt vagy után a sekrestyében.
 • Vízkereszt ünnepével elkezdődött a házszentelések időszaka Egyházunkban. Hagyományaink szerint szeretettel látogatjuk meg a kedves testvéreket és családjaikat, hogy az Isten áldását otthonaikba is elvihessük.
 • Örömmel áldom meg a kedves Testvérek hajlékait egyházunk hagyományaihoz híven. Kérem, ezirányú igényeikkel keressenek telefonon vagy e-mailben időpontegyeztetés miatt.
 • A Pálos Testvérek holnap január 15-én, 18 órai kezdettel mindenkit szeretettel várnak Remete Szent Pál ünnepére a Pálos Templomba. Buzdítok mindenkit a közös ünneplésre!
 • Mához egy hétre, január 21-én vasárnap kezdetét veszi itt Pécsett az Ökumenikus imahét, melynek egyes alkalmai a következők:
  2018/01/21 Vasárnap 16:00 Belv. Református templom igehirdető:
  Sas Norbert róm.kat.káplán
  2018/01/22 Hétfő 18:00 Görög katolikus templom igehirdető:
  Nagy Zoltán Csaba református lelkész
  2018/01/23 Kedd 18:00 Evangélikus templom igehirdető:
  Lettner Gábor pünkösdi egyház lelkésze
  2018/01/24 Szerda 18:00 Gyárvárosi római katolikus templom igehirdető:
  Strijk András szerb ortodox diakónus
  2018/01/25 Csütörtök 18:00 Kertvárosi református templom igehirdető:
  Lábár Tamás római katolikus diakónus
  2018/01/26 Péntek 18:00 Baptista templom Ócsai Zoltán evangélikus lelkész
  2018/01/27 Szombat 18:00 Lyceum római katolikus templom (Király utca) igehirdető: Macher Tivadar baptista lelkész
  2018/01/28 Vasárnap 16:00 Pécsi Székesegyház igehirdető:
  Dr. Hafenscher Károly Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, miniszteri biztos

  Mi január 22-én, hétfőn adunk otthont az imahétnek, 18 órai kezdettel.
  Várjuk a kedves Testvéreket ezekre az alkalmakra, apostolkodjunk, hívjunk másokat is! Ismertessük meg a szertartásainkban rejlő kincseinket, a fedezzük fel a felekezetek sokszínűségét!
 • Január 22-én a Parókiánk fenntartásában működő Szent Piroska Házi Segítségnyújtó Szolgálatról forgat a Duna TV Vallási Főszerkesztősége, a Katolikus Krónika című műsorban lesz sugározva a riport január 28-án délelőtt.
  Kérem a Testvérek imádságait, hogy valóban a kegyelem közvetítője lehessen ez a felvétel!
 • Hittanversenyre felkészítő a "nagymórban" péntekente a 7-es teremben 13:30-14: 30 között, azon gyermekeknek, akik számára ez az alkalalom nem megfelelő a parókián szombatonként 16 órától 17óráig készülünk a versenyre.
 • Az énekversenyre a különböző korcsoportok követelménye felkerült a Főegyházmegye honlapjára várom a nevezni kívánó gyermekek, családok, felnőttek jelentkezését. Ezzel kapcsolatban örömmel hirdetem, hogy férfikarunkba keresünk még jelentkezőket, valamint lehetőség van még női-, illetve vegyes kar indulására is. Családok is nevezhetnek 5 fő létszámhatárig. Közös próbák lesznek, a követelményként szereplő dallamokat, pedig Érsek atya felénekelte, tehát senki se riadjon vissza csodálatos, valamennyiünket gazdagító örömének lehet belőle, csak rajtunk múlik.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!