Hirdetések | 2018. február 3.

2018.02.04

Akinek most vasárnap nem volt alkalma a betegek kenete szentségének felvételére, az jövő vasárnap megteheti. Liturgia előtt gyónási lehetőség is lesz. Vasárnap (február 11.) a Liturgián házaspárok megáldása is lesz! Az énekversenyre a próba hétfőn 17 órai kezdettel a hittanteremben (Alajos u. 21.) lesz. Alább megtalálható a 2018-as Családtábor részletes tájékoztatója.

 • Február 11-én vasárnap a következőképpen alakulnak a szertartások:
  9 órakor Utrenye, majd
  10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája lesz templomunkban.
 • Február 7-én folytatódik a Magtárban a Szabadegyetemi előadássorozat. Szeretettel hívom a kedves Testvéreket február 8-án 17 órára az Alajos u. 2/2. szám alá, ahol Porpáczy Attila atyávala házas és a nőtlen papi hivatásról beszélgetünk.
 • Hittanversenyre felkészítő a parókián pénteken 13:30 órától készülünk a versenyre.
 • Az énekversenyre a különböző korcsoportok közös próbáinak időpontegyeztetése végett kérem várjanak meg az érintettek.
 • A következő halottak szombatja március 3-án lesz. Aki szeretné, hogy elhunyt családtagjairól név szerint is megemlékezzünk, kérjük, jelezze a sekrestyében.
 • Szintén várjuk a jelentkezéseket a nyári családtáborba, amely idén Balatonföldváron lesz július 16.-21. között. A tábor 450 fő befogadására képes és tapasztalatok alapján gyorsan betöltik ezt a keretszámot. Kérem, aki tervezi jövő hét végéig jelezze szándékát. E-mailben külöm a leírását a mai napon, valamint nyomtatva a hirdetőtáblán elolvasható.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!


CSALÁDTÁBOR 2018.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan a Görögkatolikus Metropólia idén is szervez tábort görögkatolikus családjaink részére Balatonföldváron a Riviéra Park Hotelben 2018. július 16-21. között.

Jelentkezni a parókusokon keresztül lehetséges 2018. május 1-jéig, kivéve, ha hamarabb betelik a férőhelyek száma.

Családtábor Balatonföldvár 2018 jelentkezés

Négyszáz-ötven fős a szállásunk, így a részvételi szándékot kérjük minél hamarabb jelezzék.

Az utazást mindenki egyénileg oldja meg. Akik személygépkocsival érkeznek, hétfőn lehetőleg 15-17 óra között érkezzenek. A tábor területén van parkolási lehetőség, térítés nélkül.

Vacsorát már kapunk a táborban.

Az érkezést követően a főbejáratnál lesz az eligazítás, s ezt követően keresi meg mindenki a helyét a táborban. A szálláshelyek elfoglalását a segítők koordinálják, de a létszám miatt nyilván türelemre és belátásra lesz szükségünk, hiszen időbe telik, míg mindnyájan a helyünkre kerülünk.

A tábor szobabeosztását június 22-én véglegesítjük, ezt követően nem tudunk elfogadni sem lemondást, sem változtatást - sem a csoportok létszámát, sem összetételét illetően, és a beosztással kapcsolatos kérdéseket, esetleges kéréseket is csak eddig a napig fogadjuk el.

AZ ANYAGIAK RENDEZÉSE

A díjak:

 • 4 éves kor alatt ingyenes, de kérjük a létszámban az ilyen kicsi gyermekeket is jelezni, és ha lehet, számukra hordozható kiságyat hozni (ezt tavaly is megtette több család),
 • 4-12 éves kor: 24.000 Ft
 • 12-18 éves kor: 28.000 Ft
 • 18 éves kor felett: 36.000 Ft

Ezek a költségek az utazást nem tartalmazzák, ahogy már fentebb említettük, azt mindenki egyénileg oldja meg, esetleg ismerőseivel egyeztetve.

A jelentkezésekkel együtt előlegként a költségek felét kérjük befizetni a jelentkezés ezzel válik biztossá. Munkatársunk fog visszajelezni a családnak a megadott e-mail címre a biztos jelentkezés tényéről.

Az összegeket személyesen Rakaczkiné Vadász Viktóriánál (Görögkatolikus Metropolitai Hivatalban - 4025 Debrecen, Petőfi tér 8. szám alatt) lehet befizetni, a parókus atyákon, illetve a kerületi családfelelős papokon keresztül.

A tábor részvételi díjának teljes összegét legkésőbb június 30-ig mindenki fizesse be. Ezt is készpénzben kérjük befizetni.

A táborban ágyneműt és napi háromszori étkezést kapunk. A fogkefénken és egyéb mindennapi szükségletünkön túl ne felejtsük otthon a fürdőruhát, a naptejet, napszúrás ellen viseljünk sapkát, és legyen sportfelszerelésünk! Hozzunk estére, illetve rossz idő esetére melegebb holmit és esőkabátot, sportcipőt, esetleg társasjátékot, labdát is. Szúnyogriasztó sem árt. A diákigazolvány mellett legyen nálunk a TAJ kártya vagy annak másolata is. Aki valamilyen gyógyszert szed, ne felejtse otthon. Ha valaki liszt-érzékeny, és az étrendjét ennek megfelelően kell összeállítani, előre jelezze, hogy erről időben tájékoztathassuk a konyhát.

Konkrét ügyekben a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Pasztorációs Iroda munkatársától Rakaczkiné Vadász Viktóriától a hepi@hd.gorogkatolikus.hu e-mail címén, vagy a (30) 768 7821-es telefonszámon lehet érdeklődni, illetve segítséget vagy eligazítást kérni.

A tábor kezdetéig fohászainkban is gondoljunk egymásra, készülve arra, hogy igazán értékes napokat tölthessünk együtt. A találkozást várva, egy élményekben gazdag hét (és persze a jó idő) reményében, a három egyházmegye valamennyi munkatársának nevében is szeretettel köszöntünk minden résztvevőt.

Kedvcsinálónak íme a 2017-es Családtáborról egy beszámoló.