Hirdetések | 2018. december 2.

2018.12.02

December 9-én, vasárnap a szokott időben lesznek a szertartások:
9:00 Utrenye
10:00 Szent Liturgia,
Ezen a vasárnapon Szent Anna csodálatos foganását ünnepli egyházunk. December 8-án előesti lítiás nagyvecsernyét végzünk 17 órától.

Kérek továbbá mindenkit, hogy a búcsúi Liturgia után ne siessünk, maradjunk még egy közös ebédre és találkozásra a Közösségi Házunkban.

Ezúton is köszönöm azt a hatalmas összefogást, amely keretében tegnap pillanatok alatt elkészültünk a búcsút megelőző feladatokkal, az egyházközség csaknem fele együtt volt, tevékenykedett. Úgy vélem velünk az Isten, sok feladatot ad közösségünk számára, ugyanakkor sok segítő kezet is ad a feladok megoldásához és egy nagy érték.

  • Egyházunkban immár harmadik hete tart a karácsonyi böjti időszak. Ez terjedelmében megegyezik a Nagyböjttel, de nem olyan szigorú a böjti fegyelem, mint a szent negyven nap esetében. A bizánci hagyományú egyházakban ilyenkor szerda és pénteki napokon tartózkodunk a hústól.
  • A héten, december 6-án lítiás ünnepünk lesz, az Szent Miklós püspökről emlékezik meg egyházunk. A Szent Liturgia este 17 órakor lesz.
  • December 6-án 19:30-kor a Vocapella adventi hangversenyét ajánlom szeretettel a Dóm Kőtárban, valamint december 10-én 19:30-kor a Székesegyházban a Canticum Pécsi Kamarakórus koncertjét ajánlom szeretettel, továbbá a 16. Pécsi Advent többi programját is, a plakát a hirdetőtáblán megtekinthető.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!