Hirdetések | 2018. április 29.

2018.04.30Májusban, minden szerdán és pénteken, 18 órai kezdettel Parakliszt végzünk az Istenszülő tiszteletére. Várunk mindenkit a közös imádságra!
 • Május 6-án, vasárnap a következőképpen alakulnak a szertartások:
  9 órakor Utrenye, majd
  10 órakor Szent Liturgia lesz templomunkban.
 • Május 3-án, 13 -17 óráig Véradást szerveznek a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán, várják szeretettel mindazokat, akiknek lehetőségük van vért adni. Ilyen módon is segíthet embertársainkon.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Alapítványunk adatait tartalmazó lapocskát helyeztünk el az újságos asztalkán, mely elvihető valamint honlapunkon a www.gorkatpecs.hu-n az adatai megtalálhatók.
  Korábban részletesen hirdettük ezzel kapcsolatban a teendőket.
  Az 1%-okról május 22. napjáig lehet nyilatkozni.
  Minden magyarországi egyház számára fontos, hogy mennyi 1%-os felajánlás érkezik be részükre, mert a felajánlók száma alapján kapják az állami támogatásokat, melyek az egyházmegyék gazdálkodásnak fontos tényezője.
  A "0"-s bevallás is támogatási alapot képez, tehát nagyon fontos, hogy a különböző kedvezmények folytán nem adózók is megtegyék nyilatkozatukat az 1 %-ok vonatkozásában.
 • A Budapesti Helynökség bálja 2018. május 12-én 20:00 órától lesz a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Belépőjegy 5000 Ft, Diákjegy 2500 Ft, 14 év alatt ingyenes (számukra regisztráció szükséges). A belépőjegy az üdvözlő italt és hidegtálas ellátást foglal magában) Nagy családos kedvezmény egyéni elbírálás alapján lehetséges.
  A bál bevételét az új fővárosi óvoda indítására ajánlják fel. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel!
 • 2018. június 2. napján össz-görög férfi-zarándoklatot tervezünk a Pilisben (táv: kb. 15 km), a Szórványban lévő egyházközségek férfitagjai számára kerül ez meghirdetésre, mely kezdeményezéshez úgy gondolom mi is örömmel csatlakozunk. Imádkozunk, beszélgetünk, pálinkát is iszunk. Várom a vállalkozó kedvű férfitársak jelzését a fenti elérhetőségeken.
 • Örömmel hirdetem, hogy felkérés érkezett felénk, mely szerint a 2018. június 29. (péntek) és július 1. (vasárnap) között Máriagyűdön tartandó Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón az Akathisztosz szertartását mutassuk be. A már meglévő kórusunk újabb kihívása lenne ez. A férfi és női kar tagjaira számítok, a csatlakozni vágyókat pedig örömmel fogadjuk. A próbák időpontját később hirdetjük.

 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!