Hirdetések | 2018. április 15.

2018.04.23


Április 23. (hétfő): Szent György nagyvértanú ünnepe
Pécsen 17.00 órakor lesz a Szent Liturgia.  • Április 28-án, vasárnap a következőképpen alakulnak a szertartások:
  10 órakor szentmise lesz templomunkban, melyet Mihály atya mutat be, a pálos testvérek közül.
 • Március elején már járt nálunk Mihály atya, így ismerhetik Őt a kedves Testvérek.
  A mai perselyadományokat a papnevelés céljára fogjuk továbbítani egyházmegyénk felé. Köszönjük az adományokat!
  Szeretettel köszöntjük Ifj. Feczák László papnövendéket és köszönjük tanúságtételét.
  Isten áldása kísérje és tartsa meg Őt azon az úton, melyben hivatása kibontakoztatása közben végig kell mennie!
 • Holnap, április 23-án, hétfőn Szent György nagyvértanú ünnepe lesz. A szertartásokat a hétköznapi ünnepi rend szerint végezzük.Szerdáig Mohácson egy konferencián veszek részt, így a parókiális hittanórák elmaradnak. Szeretettel hirdetem, hogy a Zarándok testvérekkel Máiapócsra 12 órakor tervezem az indulást pénteken, ha valakinek problémát okoz az időpont kérem jelezze, rugalmasan megoldható a későbbi indulás is. Brenner János boldoggá avatására történő zarándoklatunk részletes programja honlapunkon megtalálható, valamint a hirdetőtáblán elhelyeztük.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Alapítványunk adatait tartalmazó lapocskát helyeztünk el az újságos asztalkán, mely elvihető valamint honlapunkon a www.gorkatpecs.hu-n az adatai megtalálhatók.
  Korábban részletesen hirdettük ezzel kapcsolatban a teendőket.
  Az 1%-okról május 22. napjáig lehet nyilatkozni.
  Minden magyarországi egyház számára fontos, hogy mennyi 1%-os felajánlás érkezik be részükre, mert a felajánlók száma alapján kapják az állami támogatásokat, melyek az egyházmegyék gazdálkodásnak fontos tényezője. A "0"-s bevallás is támogatási alapot képez, tehát nagyon fontos, hogy a különböző kedvezmények folytán nem adózók is megtegyék nyilatkozatukat az 1 %-ok vonatkozásában.
 • A Budapesti Helynökség bálja 2018. május 12-én 20:00 órától lesz a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Belépőjegy 5000 Ft, Diákjegy 2500 Ft, 14 év alatt ingyenes (számukra regisztráció szükséges). A belépőjegy az üdvözlő italt és hidegtálas ellátást foglal magában) Nagy családos kedvezmény egyéni elbírálás alapján lehetséges.
  A bál bevételét az új fővárosi óvoda indítására ajánlják fel. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel! 
 • 2018. június 2. napján össz-görög férfi-zarándoklatot tervezünk a Pilisben (táv: kb. 15 km), a Szórványban lévő egyházközségek férfitagjai számára kerül ez meghirdetésre, mely kezdeményezéshez úgy gondolom mi is örömmel csatlakozunk. Imádkozunk, beszélgetünk, pálinkát is iszunk. Várom a vállalkozó kedvű férfitársak jelzését a fenti elérhetőségeken.
 • Örömmel hirdetem, hogy felkérés érkezett felénk, mely szerint a 2018. június 29. (péntek) és július 1. (vasárnap) között Máriagyűdön tartandó Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón az Akathisztosz szertartását mutassuk be. A már meglévő kórusunk újabb kihívása lenne ez. A férfi és női kar tagjaira feltétlenül számítok, a csatlakozni vágyókat pedig örömmel fogadjuk. A próbák időpontját később hirdetjük.
 • Örömmel hirdetem és buzdítok mindenkit a Hittudományi Főiskolán 2018. április 24-én, 15 órai kezdettel tartandó konferencián való részvételre. A konferencián a 20. század egyik legnagyobb hatású teológusa, Hans Urs von Balthasar gondolkodása áll majd a középpontban. E gondolkodás átfogó, biblikus, Krisztussal kapcsolatos és lelkiségi vonásait olyan előadók világítják meg, akik "közvetlen és bensőséges viszonyt ápolnak Hans Urs von Balthasar szellemi örököseivel, a Bázelben működő Balthasar-archívummal, közelről ismeri a teológus közvetlen környezetét és legközelebbi munkatársait, így sok személyes érdekességgel tudnak szolgálni. A várhatóan közvetlen hangvételű és közérthető előadások reményeink szerint érdekesen vezetnek be a nagy teológus világába" - Görföl Tibor, a konferencia főszervezője.
 • 2018. április 25-én 18 órai kezdettel a Magtár Látogatóközpontban folytatódik a Szabadegyetem, buzdítom a kedves Testvéreket a részvételre!
 • 2018. április 25-én 19 órai kezdettel a PTE Szenes klubjában immár harmadik alkalommal lesz lehetőség beszólni a papnak. Várjuk szeretettel az érdeklődőket!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!