Hirdetések | 2018. április 15.

2018.04.16

Április 22-én, Inaszakadt vasárnapján a következőképpen alakulnak a szertartások:
9 órakor Utrenye, majd
10 órakor Szent Liturgia lesz templomunkban.

 • Tegnap a Közösségi Ház udavarát szépítgettük- a jó Isten sokszorosan jutalmazza meg a közreűködők, résztvevők idő- és energiaráfordítását! Jó hangzlatú, hatékony napot töltöttünk együtt, aki jelen volt Varga János által készített különösen finom marhagulyásból is részesülhetett, melyet ezúton is köszönünk!
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Alapítványunk adatait tartalmazó lapocskát helyeztünk el az újságos asztalkán, mely elvihető valamint honlapunkon a www.gorkatpecs.hu-n az adatai megtalálhatók.
  Korábban részletesen hirdettük ezzel kapcsolatban, hogy: Május 22. napjáig lehet a NAV Ügyfélszolgálatán egyeztetni, a bevalláshoz szükséges igazolásokkal. Április 16-án és 23-án nyílt nap lesz a NAV-nál, amikor a bemutatott igazolások alapján elkészítik az adóbevallásokat. Az 1%-okról május 22. napjáig lehet nyilatkozni.
  Minden magyarországi egyház számára fontos, hogy mennyi 1%-os felajánlás érkezik be részükre, mert a felajánlók száma alapján kapják az állami támogatásokat, melyek az egyházmegyék gazdálkodásnak fontos tényezője. Az egyházmegyék így tudják az egyes parókiáknak/plébániáknak támogatást nyújtani. A "0"-s bevallás is támogatási alapot képez, tehát nagyon fontos, hogy a különböző kedvezmények folytán nem adózók is megtegyék nyilatkozatukat az 1 %-ok vonatkozásában.

 • A Szórvány búcsúja április 27-29. között lesz Máriapócson. Még 1 szabad hely van a zarándoklatra. Költsége várhatóan: 10.000.- Ft körüli összeg lesz.
 • 2018. május 1-én Szombathelyre zarándokolunk Brenner János boldoggá avatására. Oda és visszaút költsége: 4.000 Ft. Kérem, akinek szándékában áll jönni jelezze a sekrestyében vagy e-mailben. Ha valaki még esetleg szeretne jönni pár helyet tartottam függőben, tehát ma Liturgia végén lehet még jelezni a részvételi szándékot. Azt hiszem olyan különleges esemény Brenner János boldoggá avatása életünkben, hogy érdemes fontolóra venni a jelenlétet, a fizikai fáradalmakat messzemenően meghaladja a lelki feltöltődés és a kegyelem, melyet ezalatt a zarándokút alatt nyerhetünk.Ez a zarándokút egy napot vesz igénybe, tehát aznap még haza is jövünk, 45 fős, kényelmes autóbusszal utazunk. Imádságos, lelki töltekezést ígérő zarándoklat lesz.
 • Örömmel hirdetem, hogy "Modernkori vértanúság" címmel értékes előadás lesz 2018. április 20-án, 17 órától a Magtár Látogatóközpontban. A program regisztrációköteles, regisztrálni a pécsi Egyházmegye honlapján lehet. Reggel 6 szabad hely volt erre a programra.
 • A Budapesti Helynökség bálja 2018. május 12-én 20:00 órától lesz a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Belépőjegy 5000 Ft, Diákjegy 2500 Ft, 14 év alatt ingyenes (számukra regisztráció szükséges). A belépőjegy az üdvözlő italt és hidegtálas ellátást foglal magában) Nagy családos kedvezmény egyéni elbírálás alapján lehetséges.
  A bál bevételét az új fővárosi óvoda indítására ajánlják fel. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel, a szórványlét örömeit, nehézségeit valamennyien megtapasztaljuk és közösen viseljük, a Helynökség területen élők találkozása erőforrás, megerősítő tapasztalatcsere lehetősége is egyben.
 • 2018. június 2. napján össz-görög férfi-zarándoklatot tervezünk a Pilisben (táv: kb. 15 km), a Szórványban lévő egyházközségek férfitagjai számára kerül ez meghirdetésre, mely kezdeményezéshez úgy gondolom mi is örömmel csatlakozunk. Imádkozunk, beszélgetünk, pálinkát is iszunk. Várom a vállalkozó kedvű férfitársak jelzését a fenti elérhetőségeken.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!