Hirdetések | 2018. április 1.

2018.04.01

Április 2-án, Fényes hét hétfőjén a következőképpen alakulnak a szertartások:
9:00 órakor Utrenye, majd
10:00 órakor Szent Liturgia lesz templomunkban.
18:30 órától Szent Liturgia Kaposváron.

 • Fényes hét böjt szempontjából szabad hét.
 • A szertartások rendje honlapunkon, facebook oldalunkon megtalálható.
 • Szeretettel hirdetem, hogy mai napon még, 15 órától Átán lesz Szent Liturgia.buzdítjuk a kedves testvéreket a húsvéti szentgyónás elvégzésére.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Alapítványunk adatait tartamazó lapocskát helyeztünk el az újságosasztalkán, mely elvihető.
  Az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról, valamint a www.ajosagosszekot.hu honlapon.
  Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás" bevallás is számít! . Kiemelten fontos tehát, hogy azok a személyek is rendelkezzenek az 1 %-ról, akinek családi adókedvezmény miatt nullás a bevallása.
  Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak, parókiáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.
 • A Szórvány búcsúja április 27-29. között lesz Máriapócson. Kérem, akinek szándékában áll jönni jelezze a sekrestyében vagy e-mailben. Jelentkezési határidő: április 3. kedd. Költsége várhatóan: 10 000 Ft körüli összeg lesz. A határidőt fontos tartani, mert aznap a létszámot továbbítanom kell a Helynökség felé a szállásfoglalás miatt.
 • 2018. május 1-én Szombathelyre zarándokolunk Brenner János boldoggá avatására. Oda és visszaút költsége: 4 000 Ft. Kérem, akinek szándékában áll jönni jelezze a sekrestyében vagy e-mailben. Jelentkezési határidő: április 3. kedd. Ez a zarándokút egy napot vesz igénybe, tehát aznap még haza is jövünk, autóbusszal utazunk.
 • Örömmel hirdetem, hogy "Xavéri Szent Ferenc Görögkatolikus Közösségi Ház" feliratú tábla került elhelyezésre az Alajos u. 2/2. szám alatti ingatlanunkon Varga János gondosságának köszönhetően-melyet ezúton is köszönünk. 2018. április 14-én a Közösségi Ház udavarát szépítgetjük-megfelelő időjárási viszonyok esetén- várom erre az alkalomra mindazokat, akiknek ideje, lehetősége engedi, szükség van minnél több segítő kézre, valamint kérem az imádságokat, hogy a Házzal kapcsolatos jövöbeli elképzelések kivitelezését a Jóisten áldása kísérje. " Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők." (126. zsoltár)
 • A Budapesti Helynökség bálja 2018. május 12-én 20:00 órától lesz a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Belépőjegy 5000 Ft, Diákjegy 2500 Ft, 14 év alatt ingyenes (számukra regisztráció szükséges). A belépőjegy az üdvözlő italt és hidegtálas ellátást foglal magában) Nagy családos kedvezmény egyéni elbírálás alapján lehetséges.
  A bál bevételét az új fővárosi óvoda indítására ajánlják fel. Buzdítok mindenkit az együttlétre a többi parókia híveivel, a szórványlét örömeit, nehézségeit valamennyien megtapasztaljuk és közösen viseljük, a Helynökség területen élők találkozása erőforrás, megerősítő tapasztalatcsere lehetősége is egyben.
 • 2018. június 2. napján össz-görög férfi-zarándoklatot tervezünk a Pilisben (táv: kb. 15 km), a Szórványban lévő egyházközségek férfitagjai számára kerül ez meghirdetésre, mely kezdeményezéshez úgy gondolom mi is örömmel csatlakozunk. Imádkozunk, beszélgetünk, pálinkát is iszunk. Várom a vállalkozó kedvű férfitársak jelzését a fenti elérhetőségeken.
 • A Nagyheti szertartásokon köszönöm a közösen mondott imádságokat, köszönöm a szolgálatot vállalók helytállását, külön köszönöm Kovaliczky Anna, Kovaliczky Máté, Polgár Juli és Zajácz Luca szertartásokon történő kitartó szolgálatát!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!