Hirdetések | 2017. október 15.

2017.10.15


Október szombatjain 18 órai kezdettel Alkonyati Istentiszteleteket végzünk, kivéve azt a szombatot, amikor Harkányban mutatok be Szent Liturgiát.


 • Szombaton 17 órai kezdettel ministráns hittan lesz. Az első alkalom október 21-én lesz.
 • Kialakult a hittanórák rendje. A parókiai hittanórák az október 17-én 17 órától ovis hittan, október 19-én 17 órától alsós korcsoport hittanórája, október 20-án pénteken 13.30-tól a Szent Mórban felsős hittan. Ide várom a Szent Margitos gyermekeket is, akik ha 13.20-kor várnak a portán akkor viszem őket autóval és onnan tudnak tovább menni a Nagy Lajos Gimnáziumba cserkészetre.
 • Október hónap szerdáin és péntekein 18 órai kezdettel Parakliszt végzünk az Istenszülő tiszteletére.
 • Szeretettel hívom a kedves Testvéreket két programra:
  Október 18-án, szerdán, 18 órai kezdettel a Magtárban folytatódik a szabadegyetemi előadás sorozat. Hogyan éljünk? Élet és megismerés címmel tart előadást Udvardy György püspök atya és Görföl Tibor teológus
  "Az értékekre nevelés" című előadásra. Az előadó dr. Papp Miklós, a Sapientia Hittudományi Főiskola Morálteológia tanszékének vezetője, görögkatolikus áldozópap.
  Témák: Mi az érték? Hogyan kell erre nevelni? Elméleti és gyakorlati példákkal. Az előadás 2017. október 19-én, csütörtökön 18.00 órakor az Iparkamara nagytermében ( Pécs, Majorossy I. u. 36. ) lesz.
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!
 • A Családi nap meghirdetett időpontját MÓDOSÍTOTTUK: 2017. október 29. napjára.
  A program változatlan:
  Szent Liturgia után közös ebédre várjuk a kedves Testvéreket az Alajos u. 2/2. szám alatt. A Családi nap lehetőséget biztosít az örömteli együttlét mellett, kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre, továbbá hittanos gyermekeink nyári, máriagyűdi táborozásának megörökített pillanatait vetítjuk le. Lehetőség lesz csocsóra biliárdozásra is. A gyermekek számára kézműves foglalkozások, a felnőttek számára Orova Csaba a Pécsi Püspöki Főiskola tanára erősít meg minket abban, hogy bármely életkorban kell, lehetséges és szükséges képeznünk magunkat, valamint a Főiskola képzési kínálatából kaphatunk ízelítőt.
  Szeretettel és örömmel fogadjuk a kedves Testvérek hozzájárulását a családi napi agapéhoz.
  Október 27-én, pénteken 15 órára várom az Alajos utca 2/2. szám alá azokat, akik segíteni tudnak a helyszín berendezésében. Padok, székek pakolása, előtte sepregetés,takarítás.
  A Pálos testvérek rendelkezésünkre bocsátanak a rendezvény idejére sörpadokat és asztalokat, melyeket ezúton is hálás szívvel köszönök. Akinek van ötlete ezen eszközök el- és visszaszállítására vonatkozóan kérem keresse Varga Jánost. Nagy segítséget jelentene, ha ez megoldódna!
  Isten áldása legyen közös együttlétünkön és váljék az valamennyiünk épülésére!
 • Mához egy hétre, október 22-én vasárnap a szokott rend szerint lesznek:
  9 órakor Reggeli Istentisztelet
  10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!