Hirdetések | 2017. augusztus 6.

2017.08.07

2017. szeptember 14-én a Xavéri Szent Ferenc templomban (Pécs, Alkotmány u.) Szíriába tett látogatásáról, az ott szerzett tapasztalatairól tart előadást Kocsis Fülöp érsek-metropolita 18 órai kezdettel.

 • Jövő héten a Szent Liturgia és az Utrenye szokott időben lesz
  9 órakor Reggeli Istentisztelet
  10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája
 • Augusztus 1. és 14. között van a Nagyboldogasszony ünnepét megelőző böjti időszak. Kérjük, hogy mind a böjtölésre, mind az imádságra figyeljünk oda.
 • Augusztus 7-én, 7:15 órakor találkozunk a hittanos gyerekekkel az autóbusz pályaudvaron és indulunk a hittantáborba Máriagyűdre.
 • Augusztus 9-én kezdődik Mattyon a Pécsi Egyházmegye immár hagyományosnak mondható Családtábora, ahova családommal, mi is megyünk. Sok lelki program, igényes testi-lelki töltekezés kínálkozik kicsik és nagyok számára egyaránt, az egymást erősítő együttlét mellett. Ez a tábor augusztus 13-ával a Máriagyűdi főbúcsúval zárul. A szervezők jelzése alapján van még 6 szabad hely. Buzdítom a kedves Testvéreket, hogy akinek kedve, lehetősége van rá, éljen a lehetőséggel és tartson velünk. Esetleg, ha kedvet érez valaki az jelezze felém és szívesen adok konkrétabb tájékoztatást, összekötöm a Szervezőkkel.
 • 2017. szeptember 14-én a Xavéri Szent Ferenc templomban (Pécs, Alkotmány u.) Szíriába tett látogatásáról, az ott szerzett tapasztalatairól tart előadást Kocsis Fülöp érsek-metropolita 18 órai kezdettel.
  Az előadás előtt 17:00 órai kezdettel az Alkonyati zsolozsmát (vecsernyét) imádkozzuk közösen a Főpásztor vezetésével. Jó előre hirdetjük, hogy tudjuk betervezni programjaink közé ezt is. Bízunk benne, hogy a tanév legelején egy tartalmas, késő délutánt és estét tölthetünk együtt.
 • Most, az amboni ima után hagyományainknak megfelelően az augusztus 6-án, Urunk színeváltozásának ünnepén gyümölcsöt fogunk szentelni, melyeket szétosztunk a jelenlevők között. Egy érdekességet szeretnék megemlíteni: az áldó imádság a szőlőt említi és mivel nálunk a legtöbb szőlőfajta később érik, másfajta gyümölcsben gondolkodtam mindaddig, amíg az egyik kedves Testvérünk fel nem hívott azzal, hogy a gyümölcsszentelésre szeretne saját termesztésű szőlőt felajánlani. Isten gondviselése nem ismer határok, ezt ilyen formában is megtapasztalhattuk most. Isten áldja meg a jószívű adományozót!
 • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!